Hendrik-Ido-Ambacht – Berkman tekende gisteren de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 5000m2 op circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Op de kavel komt een ‘MobilityHUB’, een gloednieuw concept voor duurzame mobiliteit. Pieter Berkman: “We realiseren hier één van de drie waterstofstations in de Drechtsteden. Ook komt er een vulpunt voor groen gas, een (snel)laadstation voor elektrische auto’s en een milieuvriendelijke carwash. We vullen dit aan met diensten die mobiliteit efficiënter maken en passen in deze tijd, denk aan ruimtes voor flexwerk, deelauto’s, -scooters en -fietsen en een pickuppoint voor pakketten”.
Duurzame mobiliteit
Wethouder André Flach: “Ik ben blij met de keuze van Berkman voor circulair bedrijvenpark Ambachtsezoom. Zij gaan hier een innovatief concept realiseren, dat goed aansluit bij onze duurzame ambities voor Ambachtsezoom. Waterstofvulpunten, laadstations en groen gas zijn een belangrijke stap naar duurzame mobiliteit. Daar is steeds meer vraag naar, voor personenvervoer, openbaar vervoer en weg- en watertransport. Ik heb er waardering voor dat dit familiebedrijf durft te blijven innoveren en zo verantwoordelijkheid neemt in de energietransitie”.
Waarom Berkman naar Ambachtsezoom?
Pieter Berkman: “Waarom Ambachtsezoom? Ons bedrijf bestaat 117 jaar en maakte eerder de overstap van kolen naar vloeibare brandstoffen. Nu zetten we de volgende stap: naar schone energie. Ik vind het heel mooi om dit te doen op Ambachtsezoom, want wij denken dat de duurzame visie van dit nieuwe bedrijvenpark goed past bij onze visie op duurzame mobiliteit “.
Materiaalpaspoort
De kavel van Berkman wordt ingericht volgens de hoge duurzame eisen van het bedrijvenpark, zoals circulaire materialen, zonnepanelen, groene daken en gevels. De kavel krijgt een materiaalpaspoort, waarin alle materialen en producten staan beschreven zodat ze in de toekomst hergebruikt kunnen worden. .
Ambachtsezoom
Duurzaamheid staat centraal in bedrijvenpark Ambachtsezoom. De materialen van de wegen en gebouwen zijn circulair (herbruikbaar). Gebouwen maken gebruik van schone energie en hebben zoveel mogelijk groene daken en gevels. Regenwater wordt opgevangen en zoveel mogelijk hergebruikt. De bomen en planten die in het gebied komen, zijn aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere insecten. Wethouder André Flach: “Hier zit je als ondernemer de komende jaren gewoon goed, als het gaat om je milieubelasting, je duurzaamheidsinspanningen!”
Meer informatie: www.ambachtsezoom.nl en www.MobilityHUB.nl