14 C
De Bilt

CKV KOAG verliest van DeetosSnel ondanks goede tweede helft

krimVerslag door: Patrick Muurling: Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen DeetosSnel op het programma. Door de recente uitslagen van de hoofdmacht was voor de wedstrijd al bekend dat CKV KOAG volgend seizoen weer een niveau lager speelt op het veld. Hoewel de ploeg heeft laten zien in diverse fases van de wedstrijd goed mee te kunnen is het nog niet goed genoeg geweest om een wedstrijd te winnen. In een veldperiode waar ontwikkelen het belangrijkste doel was, heeft de ploeg wel laten zien dat dit gelukt is. Dit moest CKV KOAG dan ook vandaag weer bewijzen tegen koploper DeetosSnel welke na verlies vorige week tegen Nieuwerkerk in eigen huis zich niet nog een keer wilde laten verassen.

Hoewel CKV KOAG in de eerste 10 minuten goed mee kon werd het snel 3-3, door onder meer doelpunten van Scheek en Kwakernaak, daarna was het DeetosSnel wat het initiatief pakte. Het was ook in deze fase dat Kwakernaak met een blessure uitviel. Toen de storm van DeetosSnel eenmaal was gaan liggen stond er met rust een 12-3 tussenstand op het scorebord en had CKV KOAG al wat wissels doorgevoerd om het tij te keren.

Kwaliteiten DeetosSnel al in eerste helft zichtbaar

Het was een eerste helft waarin DeetosSnel liet zien dat het over veel kwaliteit beschikt  en dat CKV KOAG mede dankzij deze weerstand de basis niet goed op orde had. In de rust werden dan ook de afspraken herijkt en werd er een nieuw aanvalsplan gemaakt voor de tweede helft.

Dit nieuwe plan pakte goed uit want mede door een doorloopbal van Van der Maas en een korte kans van Blankers vocht CKV KOAG zich terug in de wedstrijd. Toen ook de sterk invallende Rook een korte kans scoorde en Hoekman met twee belangrijke doelpunten scoorde was de tussenstand 15-11. Gedwongen door deze run, 3-8 in het voordeel van CKV KOAG, nam DeetosSnel een time out en lag het momentum volledig bij de groengele brigade. Helaas kon CKV KOAG dit momentum niet vasthouden doordat er moeilijker tot scoren werd gekomen. Dit resulteerde uiteindelijk in een terechte 17-13 overwinning van de thuisploeg.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd van het seizoen tegen streekgenoot CKV Nieuwerkerk. Daarbij zal er ook afscheid worden genomen van club icoon Jesse van Viersen welke heeft besloten te stoppen met korfballen in de selectie.