14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Ruim 100 vrijwilligersorganisaties beleven frisse start na corona

Emmen – Vrijwilligersorganisaties zoals dorpshuizen, sportverenigingen en cultuurorganisaties maken moeilijke tijden door. Om hen een steuntje in de rug te geven heeft de provincie Drenthe 100.000 euro beschikbaar gesteld aan de gemeente Emmen, onder de noemer ‘Frisse start Emmen na corona’. 107 organisaties hebben een bedrag uit deze subsidieregeling ontvangen. De subsidie is bedoeld voor het organiseren van activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen in Emmen.

Vrijwilligersorganisaties

Alle typen organisaties die draaien op de inzet van vrijwilligers konden een aanvraag indienen. De beschikbaar gestelde 100.000 euro is verdeeld onder 107 vrijwilligersorganisaties die aan alle voorwaarden voldoen. “De subsidieregeling is volop aangevraagd. Wij zijn blij dat deze regeling organisaties meer ruimte geeft voor het organiseren van activiteiten na de coronacrisis. Dit is namelijk ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid in Emmen”, aldus wethouder Jisse Otter.

Van een yogacursus tot zangvoorstellingen

Vrijwilligersorganisaties kunnen met deze regeling tot 31 maart 2022 een activiteit organiseren. Voorbeelden van deze activiteiten zijn onder andere: zangvoorstellingen, knutselmiddagen, een yogacursus, kookcursussen en zomerkampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio