Aanrander (34) van meisje (10) uit Zuidwolde staat terecht

Assen – Een meisje van 9 jaar was er getuige van dat de aanrander masturbeerde terwijl hij haar vriendinnetje vast had. De 34 jarige man uit Elim, die een meisje van 10 jaar uit Zuidwolde op straat aanrandde stond dinsdag terecht voor de rechtbank in Assen. 

Aanrander bekend

De man heeft de aanranding bekend. Hij vertelde dat hij op 23 mei op weg was van zijn werk naar huis. ,,Ik moest plassen. Daarom ben ik in Zuidwolde uitgestapt.”

Hij zag daar de twee vriendinnetjes lopen. De meisjes kwamen op die warme dag terug van het zwembad. daar waren zij door hun ouders naar toe gebracht, de ouders zouden hen na twee uur ook weer op komen halen, maar omdat de zwembroek van het broertje van een van de hen kapot was gegaan, gingen de meisjes naar huis om een nieuwe zwembroek te halen.

Vastgepakt en aangerand

De meisjes hadden door dat zij werden achtervolgt en dat maakte hen heel bang. Ze liepen via een schelpenpaadje naar het huis van het jongste meisje. De man die hen achtervolgde haalde de kinderen in en pakte het 10-jarige meisje bij haar schouder beet. Hij hield in zijn andere hand zijn geslachtsdeel. de meisjes durfde daar niet naar te kijken en hebben dat niet gezien. Terwijl haar vriendinnetje bij haar blijft en steeds haar hand vast blijft houden komt er sperma op het jurkje van het oudste meisje.

DNA sporen

Toen de meisjes thuis kwamen, hebben zij verteld dat er iets vreemds was gebeurd. Een van de meisjes vertelde dat een man over haar heen geplast had. De moeders hebben bij de politie aangifte gedaan en het jurkje met de sperma aan de politie gegeven.
De man is uiteindelijk opgepakt op basis van het DNA.

De man blijkt uit onderzoek door een psychiater geen pedofiel en is niet eerder voor een zedendelict veroordeeld. De man blijkt een depressieve stoornis te hebben en is verminderd toerekeningsvatbaar.

Spreekrecht

Tijdens de zitting hebben de ouders van de kinderen gebruik gemaakt van hun spreekrecht. De moeder van één van de meisjes zei: “Ze praten er niet over. Wat gaat er om in de hoofdjes? Ze waren zo jong en ze stonden zo onbevangen in het leven. Je hebt ze beschadigd.” De vader van het andere meisje zei: “Je hebt de meisje hun onschuld afgenomen. Ze zijn pas tien.”

Aanranding bewezen

Wat er gebeurd is met deze twee jonge meisjes vindt de officier van justitie heel belastend. De aanranding van het oudste meisje is volgens de officier bewezen. ,,De man heeft haar vastgehouden. De meisjes zeggen dat hij heeft gezegd: ‘Ik doe niets maar jullie moeten blijven staan.’ Hij heeft zichzelf bevredigd en er is sperma op haar jurkje terechtgekomen. Het andere meisje is gedwongen om te kijken hoe de man bezig was.”

De slachtoffers zijn gehoord in een speciale verhoorstudio. “De kinderen zijn door deze handeling in een heel ander stadium van hun ontwikkeling gekomen. Het is iets wat absoluut niet had moeten gebeuren. Er moet behandeling plaatsvinden om te voorkomen dat het ooit nog een keer gebeurt.” Naast behandeling is een werkstraf van 200 uur geëist en vijf maanden voorwaardelijke celstraf. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img