College Midden-Drenthe brengt resultaten bestuursperiode in kaart

Midden-Drenthe – In het uitvoeringsprogramma van februari 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders opgeschreven wat ze deze bestuursperiode wilden realiseren. Een aantal resultaten daarvan zijn nu in beeld gebracht op een kaart van Midden-Drenthe. Deze week overhandigden de wethouders een eerste exemplaar van deze kaart aan personen waarmee ze de afgelopen collegeperiode samen één van deze projecten hebben gerealiseerd.

College Midden-Drenthe

Bij de aanstelling in 2019 zijn de ambities en doelen van het college vastgesteld in het zogeheten uitvoeringsprogramma met de titel ‘Midden-Drenthe, dat bouwen we met elkaar’. In dit uitvoeringsprogramma staan vijf pijlers. Dat zijn: ‘Met elkaar’, ‘Sociaal in alles’, ‘Duurzaamheid, energie en klimaat’, ‘Recreatie, toerisme en cultuur’ en ‘Organisatie’. Na een kleine vier jaar maakt het college de balans op en brengen ze een aantal resultaten in kaart die ze de afgelopen bestuursperiode hebben gerealiseerd aan de hand van deze pijlers.

Opvouwbare gemeentekaart

De opbrengst presenteert het college in een opvouwbare gemeentekaart. Daarop zijn punten te zien van wat er onder andere is gerealiseerd op het gebied van onderwijs, klimaat, sport, woningbouw, zorg en gezondheid, dienstverlening, economie en toerisme. Deze week overhandigden de wethouders een eerste exemplaar van deze gemeentekaart aan een persoon waarmee ze de afgelopen bestuursperiode hebben samengewerkt en die nauw betrokken is geweest bij één van de projecten.

Overhandiging

Kees Kuik van energiecoöperatie Midden-Drenthe ontving van wethouder Jan Schipper het eerste exemplaar. Collega wethouder Erjen Derks ging langs bij de locatiedirecteuren Simon Bijl (IKC G.A. de Ridder) en Gerjan Peeneman (CKC Beatrix) in Beilen. Wethouder Dennis Bouwman reisde af naar dorpshuis De Heugte in Nieuw-Balinge. Daar overhandigde hij een eerste exemplaar van de kaart aan José Post van Contactpunt Mantelzorg. Dick Dijkstra van Recreatieschap Drenthe mocht een eerste exemplaar van de kaart aannemen uit handen van
wethouder Jan Batelaan.

Ook online beschikbaar

De gemeente verspreidt de fysieke gemeentekaarten op een aantal plekken in MiddenDrenthe, zoals bij dorpshuizen en verzorgingstehuizen. Ook is een gratis exemplaar af te halen bij het gemeentehuis. Daarnaast is een online versie van de kaart beschikbaar. Deze bevat meer informatie over de verschillende projecten en is te raadplegen via www.MiddenDrenthe.nl/BouwenMetElkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img