8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

DOEK: Midden-Drenthe verdeelt prijzen Duurzaam Op Eigen Kracht

Bijna alle plannen van de deelnemers aan DOEK (Duurzaam Op Eigen Kracht) zijn zaterdag 22 januari in de prijzen gevallen. Zij kregen een deel van de prijzenpot van 30.000 euro. Deze keer geen fysieke presentaties van de plannen maar digitaal. Het resultaat was er niet minder om.

Mooie plannen uit de DOEKen gedaan

Wethouder Erjen Derks was onder de indruk van de vele plannen die werden gepresenteerd. “Van de aanleg van een voedselbosje tot het verduurzamen van het dorpshuis of ijsvereniging. De plannen zijn zeer divers. Mooi ook om te zien dat het verduurzamen niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Met het vervangen van verlichting in ledverlichting of het plaatsen van een tussendeur kan ook al veel energie bespaard worden”.

Jury

De jury die de plannen beoordeelde bestond uit wethouder Erjen Derks, Mathijs ter Bork (IVN, Instituut voor Natuureducatie) en Reinder Hoekstra (NMF, Natuur en Milieufederatie). Reinder Hoekstra: “Het was een dankbare en uitdagende taak om de prijzenpot te verdelen, maar het is gelukt. Wat hebben de deelnemers prachtige plannen gedacht. Ik vond het mooi om te zien dat duurzaamheid zo leeft in de Midden-Drentse dorpen”.

Prijzen

Bijna alle plannen vielen in de prijzen. Drie plannen kregen maar liefst 5.000 euro. Een overzicht van alle plannen en de toegekende bedragen zijn te vinden op www.middendrenthe.nl/doek. Het was de tweede editie van DOEK, waarbij het de bedoeling is dat de plannen bijdragen aan een duurzamere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners versterkt. Ook dienen zij zelf grotendeels te zorgen voor de uitvoering van hun ideeën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio