9.6 C
De Bilt

Huldiging sportkampioenen

Emmen – Vanmiddag heeft wethouder René van der Weide alle sportkampioenen van de eerste helft van 2020 gehuldigd. In 2020 zijn tot nu toe vijf sporters uit de gemeente Emmen Nederlands kampioen geworden.

Rianne Beens uit Nieuw-Dordrecht was de jongste kampioen vanmiddag die werd gehuldigd. Rianne is 12 jaar oud en werd op 18 en 19 januari 2020 in Almere Nederlands Kampioen twirlen in de categorie technisch programma niveau 1 jeugd. Rianne traint bij Twirlteam Desafio in Emmen. Rianne: “Ik train twee keer per week en iedere dag voor mijzelf. Ik train nu voor een solo en ik hoop dat ik die binnenkort mag laten zien tijdens een toernooi”.

Nederlands kampioen

Irma Wesseling uit Klazienaveen was vanmiddag de oudste kampioen die werd gehuldigd. Irma is 56 jaar en werd op 8 februari 2020 in Apeldoorn Nederlands Kampioen Indoor Meerkamp en Masters in de categorie 60 meter sprint. Irma traint bij de Sperwers in Emmen. Irma: “Ik heb een half jaar lang heel intensief getraind om deze prestatie te halen. Ik heb vooral veel kracht- en conditietraining gedaan. Ik hoop volgend jaar mee te kunnen doen aan de Europees Kampioenschap  en Wereld Kampioenschap.”

Gouden medaille

Sarah van Beilen, 18 jaar oud, mag zich sinds twee weken Nederlands Kampioen noemen. Zij nam op 6 september in Emmeloord tijdens de Zevenkamp onder 20 de gouden medaille mee naar huis. Tot op het laatste moment bleef het spannend. Voorafgaand aan de start van het laatste onderdeel, de 800 meter sprint, stond Sarah op de 2e plek. Normaal gesproken is dit onderdeel niet haar favoriet maar ze ging als eerste over de finish en daarmee behaalde ze goud!