Leerlingen van PRO Emmen planten fruitbomen in moestuin

Emmen – Leerlingen van PRO Emmen vinden gezonde voeding op school belangrijk en willen fruit gratis beschikbaar stellen op school. Vrijdag 22 maart planten zij samen met wethouder Raymond Wanders de eerste fruitboom in de moestuin van de school.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Emmen het integraal schulden- armoede- en minimabeleid doorontwikkeld en vastgesteld. De Participatiewebshop is onderdeel van dit beleid. Wethouder Raymond Wanders: “In deze webshop staan producten en activiteiten waar inwoners die weinig geld te besteden hebben gebruik van kunnen maken. Zo’n 30 jongeren van PRO Emmen hebben goed meegedacht hoe de gemeente de website kan verbeteren. Het werd duidelijk dat zij gezonde voeding heel belangrijk vinden.”

Moestuin uitbreiden

De jongeren gaven het advies om de moestuin van de school uit te breiden met appel- en perenbomen, om uiteindelijk het fruit gratis aan te bieden in de kantine van de school. “Ik sta versteld van de vindingrijkheid en de praktische en goed werkende aanpak van onze leerlingen”, aldus Nico van Luik, directeur PRO Emmen.

Raymond Wanders vult aan: “Ontzettend goed dat deze leerlingen ook met een advies voor de eigen school kwamen. Het stimuleert de gezonde keuze en dat is nu ook mogelijk voor jongeren voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Een goed voorbeeld voor andere scholen!”

Bijdragen

De gemeente Emmen ondersteunt dit idee en doet een bijdrage om de bomen en bijbehorende materialen, zoals leipalen, kabels en netten aan te schaffen. Het project werd begeleid door Speaking Minds, een werkmethode van Save the Children.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img