Publiekshal gemeente Ooststellingwerf vernieuwd

Oosterwolde –  Met de plaatsing van de interactieve vloer is de vernieuwing van de publiekshal van het gemeentehuis van Ooststellingwerf officieel afgerond. Na jaren trouwe dienst was de hal aan vernieuwing toe. Uit het onderzoek onder inwoners bleek dat er behoefte was aan meer privacy, een aangenamere wachtruimte, meer licht en een ‘gevoel van welkom zijn’. De vernieuwde hal voldoet beter aan deze wensen en kan er zo weer jaren tegen aan.

Interactieve vloer

Wie de vernieuwde hal binnenloopt, passeert gelijk de interactieve vloer aan de rechterzijde. De interactieve vloer reageert op beweging. “Vooral het voetbalspelletje is al erg populair bij kinderen” licht baliemedewerkster Petra Werkman toe. De thema’s van de vloer worden regelmatig gewijzigd.  Zo kun je bladeren wegschoppen, of virtueel een balletje trappen. Bij elk bezoek is het weer een verrassing welk thema die dag op de vloer wordt geprojecteerd.

Natuurlijker

publiekshal
Foto: ©Gemeente Ooststellingwerf

Als je vervolgens verder de hal in loopt, merk je bijna geen verandering. Wel in de hal natuurlijk, deze is geheel anders. Maar niet met de ogen. Er valt meer zonlicht naar binnen in de publiekshal. Ledschermen aan het plafond stralen kunstdaglicht uit, waardoor de overgang van het natuurlijke zonlicht naar het kunstlicht nauwelijks wordt opgemerkt. Naast de verlichting weerspiegelt de Greenwall de groene gemeente die Ooststellingwerf is. Op deze wand zijn echte planten geplaatst, die voor extra zuurstof zorgen. De tafels lijken alledaagse tafels. Toch is ook hier een bijzonder feitje aan toe te wijzen. Voor de nieuwe lees- en koffietafel is het hout gebruikt van bomen die vanwege ziekte toch al gekapt moesten worden. Het goede hout is voor de tafels gebruikt, er zijn dus geen extra bomen gekapt voor de tafels.

Meer vormen van dienstverlening

Als je uiteindelijk aankomt bij de balie, kun je zelf bepalen hoe jouw gesprek verloopt. Wil je staan? Dan kan de balie omhoog. Wil je zitten? Dan kun je een stoel pakken uit het tussenblok en doet de medewerker de balie omlaag, zodat het gesprek zittend wordt gevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen: breng uw stem uit.

Dalen - Het corona jaar 2020 is voorbij. Een jaar met veel ellende, maar ook een jaar met uitdagingen. De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen...

Tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen

Assen - Aan de Havenkade wordt vandaag begonnen met de inrichting van een tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen. De opvanglocatie is nodig omdat...

Parkeren maaltijdbezorgers opgelost in Assen

Assen - De gemeente komt met een oplossing voor maaltijdbezorgers die nu nog parkeren op trottoirs, stoepen, laad- en losplaatsen of op plekken waar...

Assense jongeren ‘swipen’ mee over energie

Assen - Hoe kunnen we energie besparen? En op welke manieren kunnen we duurzame energie opwekken? Het zijn vragen die aan bod komen in...

Hardenberg luistert naar oproep MKB-Nederland

Hardenberg - MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof werd donderdag bijgepraat over hoe de gemeente Hardenberg gehoor heeft gegeven aan de oproep van MKB-Nederland en VNO-NCW...

Lichtkunstwerk ‘Een spoor van Water’ in tunnel De Maten onthuld

In de nieuwe tunnel De Maten in Assen is vandaag, 2 december 2020,  het lichtkunstwerk ‘Een spoor van Water’ van kunstenaar Matthias Oostrik officieel...

Hennepkwekerij in Ruinen gevonden

Burgemeester Roger de Groot sluit met ingang van woensdag 2 december een koopwoning in Ruinen op grond van de Opiumwet. Aanleiding voor de tijdelijke...

Onderzoek naar herinrichting Noord-Zuid route Beilen levert veel reacties op

Beilen - De gemeente Midden-Drenthe heeft in het najaar van 2020 een onderzoek gedaan naar de herinrichting van de Noord-Zuid route dwars door Beilen....