Diny Nijkamp vrijwilliger van het jaar Bronckhorst

Bronckhorst – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst op 4 januari zijn onder grote belangstelling kampioenen uit de gemeente gehuldigd door wethouder Jan Engels. Wethouder Peppelman maakte de ‘vrijwilliger van het jaar 2017’ bekend. Deze eer viel te beurt aan Diny Nijkamp van Volleybalvereniging W.I.K. uit Steenderen.

Wethouder Antoon Peppelman: “De jury had het moeilijk dit jaar. We waren van mening dat alle kandidaten zeer uitzonderlijk zijn in hun vrijwilligerswerk. Alle drie verdienen wat ons betreft de prijs ‘vrijwilliger van het jaar’. Omdat er maar één de winnaar kan zijn, hebben we toch een keuze gemaakt. Deze prijs staat natuurlijk symbool voor de waardering voor al het vrijwilligerswerk dat in de gemeente Bronckhorst wordt gedaan.”

Vrijwilliger van het jaar 2017

De vrijwilliger van het jaar 2017, Diny Nijkamp, is vanaf 1975 actief als vrijwilliger. Ze is al ruim twintig jaar bestuurslid van volleybalvereniging W.I.K. Ze geeft op dinsdag- en vrijdagavond trainingen aan de jeugd, de senioren en aan haar eigen team. Van dat laatste team is ze dus speler, trainer en coach. Ook coacht ze al jaren een jeugdteam en fluit ze regelmatig wedstrijden voor jeugd en senioren. Verder zorgt ze ervoor dat er nieuwe scheidsrechters worden begeleid. Nu is ze bezig met het opzetten van een volleybalspeeltuin voor de jeugd tussen 4 en 6 jaar. Daarnaast geeft  Diny al meer dan 25 jaar bewegingsles op woensdagavond aan een groep dames. Een bijzonder actieve vrijwilliger die de titel vrijwilliger van het jaar dubbel en dwars verdient!

Jan Memelink

Eén van de andere twee genomineerden was Jan Memelink van stichting Veiling Commissie Vorden. Jan Memelink is sinds 2007 actief als vrijwilliger bij de Veiling Commissie. Hij zet zich enorm in voor ‘De Werf’ in Vorden, waardoor de stichting al meer dan € 50.000,- kon schenken aan Vordense organisaties. Ook zijn vrouw Frida Memelink is enthousiast en zet zich in voor de Veiling Commissie. Samen besteden ze hier heel wat uren per week aan. Jan Memelink was van 2000 tot 2007 actief als penningmeester voor het Vordens Mannenkoor. Zijn sociale betrokkenheid blijkt uit het feit dat hij schutterskoning is van Delden, Vorden en Veldwijk en zelfs keizer van Veldwijk. Jan betekent erg veel voor stichting Veiling Commissie Vorden en verdient het zeer zeker om eens in het zonnetje te worden gezet!

Stienie Eggink-Regelink

De andere genomineerde was Stienie Eggink-Regelink van de EHBO Vereniging uit Hengelo (Gld). Dit jaar is Stienie Eggink-Regelink maar liefst 50 jaar lid van de EHBO vereniging. Daar bekleedt zij al jaren een bestuursfunctie. Zij houdt zich ook bezig met het inplannen van de aanvragen. Het is altijd een hele klus om alle aanvragen die binnenkomen te laten bemannen door de EHBO’ers. Zelf draait zij hierbij ook erg veel diensten. Ze werkt verder als verkeersleider binnen de gemeente Bronckhorst, bijvoorbeeld bij de Sinterklaasintocht en bij verschillende evenementen van de Hamove. Ook is ze gastvrouw bij zorgcentrum De Bleijke en betrokken bij buurtvereniging Bekveld. Daarnaast is zij druk als mantelzorger voor haar moeder. Kortom, Stienie is een enorm betrokken mens en een buitengewoon actieve vrijwilliger. Ook zij verdient een groot compliment!

Publieksprijs

Daarnaast was er ook dit jaar weer een publieksprijs te vergeven. Via de facebookpagina van de gemeente konden inwoners laten weten wie volgens hen de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2017’ verdiende. Meer dan 19.000 mensen bekeken dit bericht en er zijn ruim 600 stemmen uitgebracht. Diny Nijkamp won ook de publieksprijs. Wethouder Antoon Peppelman overhandigde haar de prijs; een streekpakket van de gemeente Bronckhorst.

Kampioenen 2017

“Dit jaar had ik de eer om maar liefst 24 kampioenen te huldigen”, aldus wethouder Engels. “Ik ben er enorm trots op dat zoveel Bronckhorster sporters op dit hoge niveau presteren. Bij deze kampioenen wordt weer bevestigd dat Bronckhorst een echte buitensportgemeente is!” De volgende kampioenen van Bronckhorst in 2017 zijn gehuldigd:

Naam Kampioenschap
Maud van Walstijn NK 2de  Dressuur
Evelien van Heuven NK 1ste (KNHS) Eventing Pony’s Equipe
Werner Vredegoor en Sylvia van Emst NK 2de Stijldansen, open klasse senioren.
Rik Pasman NK 2de Autocross keverklasse
Mariëtte ten Bokkel-Ammerlaan NK 2de Halve Marathon Masters
Luc van Hal NK 2de Judo Studenten
Sabine Wolsink NK 1ste Junioren judo
NK 1ste Studenten judoNK 3de Judo senioren
Anne Mokkink NK 1ste NFF- BMX fietsen

NK 2de KNWU

Bennie Oldenhave NK 1ste F3C Sport klasse – modelvliegsport
Jan Willem Arendsen NK 3de Enduro
Thijs Bulten NK 1ste Enduro klasse N1

NK 2de Enduro Clubteams

Sjoerd Eskes NK 1ste Enduro clubteams

NK 1ste Enduro klasse N2

Luc van Lenning NK 2de Quads
Richard Vliem en Niels Kappert NK 3de jeugd klasse indoor touwtrekken
Peter Gr. Nuelend

Bert Looman

Bennie Harmsen

Guus Hummelink

Stefan Gr. Nuelend

Gerrit Uilenreef

Ard Reinders

Touwtrekken als team:

NK 2de 720 kg klasse

NK 3de 680 kg klasse

Tevens: Stefan Gr. Nuelend en Ard Reinders:

EK 1ste 720 kg klasse

Tevens individueel:

Ard Reinders:

EK 1ste 680 kg Klasse landenteam

EK 2de 640 kg Klasse landenteam

Gerrit Uilendreef:
Worldgames 2de 700 kg klasse.

Marian van Hilst EK 1ste Triathlon long distance

NK 1ste Long distance

NK 2de Duathlon long distance

NK 3de Triathlon middle distance

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img