Duurzame school, nieuw in Wageningen

Wageningen – Het gonst al een tijdje: dichtbij het centrum, aan de Buurtseweg komt een nieuwe basisschool. In opdracht van de Woningstichting verrijst hier de komende maanden een modern, duurzame school voor basisschool De Bijenkorf. Namens de gemeente geeft wethouder Dennis Gudden op 19 februari het startsein voor de bouw op de bouwlocatie.

Basisschool De Bijenkorf wordt een school met een groen profiel. Spelenderwijs ontdekken de kinderen hoe alles groeit en bloeit en bedenken ze samen kleine oplossingen voor grote problemen. Een brede ontwikkeling die verder gaat dan meetbare leeropbrengsten.

Metamorfose voltooid

Jaren van voorbereiding zijn hieraan vooraf gegaan. In de roerige jaren rond het Ireneplan, heeft de Ireneschool in de luwte gewerkt aan een metamorfose. Zo is naar toekomstige ontwikkelingen gekeken en ervaring opgebouwd met TOM-onderwijs. Met succes: de school laat over het afgelopen schooljaar de beste citoscores van Wageningen zien.

Nu het nieuwe schoolgebouw in zicht komt, kan de nieuwe school haar ambities laten zien én waarmaken. De metamorfose is voltooid. Basisschool De Bijenkorf doet haar intrede: op een nieuwe plek, met een nieuwe (huis)stijl. Op 19 februari om 11.00 uur onthult Wethouder Gudden samen met de schoolkinderen de nieuwe stijl op de bouwlocatie.

Basisschool De Bijenkorf start in augustus 2018. Naar verwachting is het nieuwe schoolgebouw eind 2018 klaar. Voor de overbrugging doet de Ireneschool nog even dienst. Daarna gaat het oude gebouw plaatsmaken voor woningen.

Duurzaamste school van Wageningen

Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan hoge energieambities én heeft een gezond binnenklimaat. Het is klimaatneutraal opgezet. Hiermee mag basisschool De Bijenkorf zich straks met recht de duurzaamste school van Wageningen noemen. Het Groene Wiel is betrokken bij het ontwerp van het groene plein en de moderne moestuin (urban farming). Een bijenhotel zal zeker niet ontbreken!

De gemeente, de Woningstichting, Trivium en de buurtbewoners hebben samen de schouders eronder gezet om dit mogelijk te maken. Basisschool de Bijenkorf komt aan Buurtseweg 1, tegenover de Woningstichting. Het gebouw gaat ruimte bieden aan 150 kinderen. In de hal van de Woningstichting, komt in de loop van februari een informatiehoek over nieuwe school. Voor meer informatie:welkom@basisschooldebijenkorf.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img