Gevarieerd JOGG peuter-kleuterfestival goed bezocht

Wageningen – Naar schatting ongeveer 500 kinderen en (groot)ouders vermaakten zich zaterdag 21 april goed bij het peuter-kleuterfestival in de Bongerd. De samenwerkende partijen binnen Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) toonden op speelse en interactieve wijze wat ze te bieden hebben voor de jongste leeftijdsgroep rond het thema ‘samen gezond opgroeien’.

Het was gezellig druk bij de Bongerd op de mooie warme voorjaarsdag, met zowel binnen als buiten activiteiten. Voor sommige kinderen was het moeilijk om te kiezen. ‘Ga je mee naar de yogales?’ ‘Nee, ik wil eerst lammetjes aaien!’

Een greep uit de activiteiten.

Bij de workshop een lunchbox gezond vullen liet Nathalie zien hoe met simpele trucjes een aantrekkelijke lunch gemaakt kan worden.

PeuterkleuterIMG 0089 - Regio Online

Vanwege het mooie weer verplaatsten ContraKids hun les naar buiten en ook Muziek op schoot voor de allerjongsten werd in de zon genoten.

De interactieve poppen-theatervoorstelling van Rupsje Nooitgenoeg ging over fruit en groente eten. Tijdens de voorstelling snoepten de ouders en kinderen van snacktomaatjes en komkommertjes. Aansluitend vertelde een universitair docent over kinderen en groente eten, hoeveelheden groente en de verschillende smaken van groente.

In de sporthal waren verschillende knutselactiviteiten en grote spellen te doen bij Sport Service Wageningen, Dansschool Branz, Kinderopvang Wageningen en liepen de Lidl-mascottes Frank en Jan rond om met de jonge bezoekers op de foto te gaan. Ook verzorgde het consultatiebureau voorlichting en adviezen aan ouders.

Peuterkleuter - Regio Online

Deze eerste editie van het JOGG peuter-kleuterfestival werd georganiseerd door Kinderopvang Wageningen, gemeente Wageningen en Sportservice Wageningen. Op het festival stond gezond eten, gezond bewegen en gezond opgroeien centraal.

Om kinderen groente te laten eten is het belangrijk ze dit op jonge leeftijd te leren. Jongeren Op Gezond Gewicht is een samenwerking tussen professionele partners die werken op het gebied van gezond opgroeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img