Lintjesregen voor de Wageningse jeugd

Wageningen – Maar liefst 10 jonge inwoners én de groepen 7 en 8 van de Wageningse Jozefschool  ontvingen zaterdagochtend 18 november een jeugdlintje. Burgemeester Geert van Rumund en damheld Jan Groenendijk reikten de lintjes uit. Jan is vanwege zijn damprestaties ambassadeur van de jeugdlintjes.

De feestelijke en muzikale uitreiking vond plaats in de raadzaal van het Wageningse stadhuis. De jongeren werden op de speciale jeugdtroon in het zonnetje gezet omdat zij een bijzondere prestatie leveren op maatschappelijk, cultureel of sportief gebied. Singer songwriter Wike Schippers verzorgde de muzikale omlijsting.

In 2014 ontving zij een jeugdlintje. Dit gaf de uitreiking een extra bijzonder tintje.

Trotse burgemeester

Burgemeester Van Rumund: ”Ik ben trots op jullie. Jullie zijn met recht kanjers van Wageningen. Jullie hebben allemaal iets bijzonders gedaan. Ieder op z’n eigen terrein. De één blinkt uit in sport, de ander is milieu bewust, maar ook op sociaal gebied zitten er kanjers voor me. Voor mij zijn jullie echt ambassadeurs van Wageningen, want jong geleerd is jong gedaan”.

 

Wie kregen een lintje?

Giel van Ingen (11 jaar) kreeg een lintje voor zijn inzet na het Bevrijdingsfestival op 5 mei dit jaar. Met zijn rubberbootje maakte hij in z’n eentje de grachten schoon. Alle plastic soep werd door hem uit de gracht gevist. Met zijn actie heeft hij bereikt dat Wageningen Schoon voortaan 2x per jaar de grachten schoonmaakt.

Hester Zigterman (17 jaar) kreeg een lintje omdat zij op 29 augustus 2016 op een adequate en betrokken wijze eerste hulp heeft verleend aan een 80-jarige dame. Hester hielp deze mevrouw nadat zij met haar E-bike was gevallen.

Chana Glezer (10 jaar), Tess Joya Wakker (10 jaar) en Liss Elin Wakker (7 jaar) kregen een lintje omdat zij zich al vanaf de oprichting  inzetten voor de speelgoedbank Wageningen. Ook helpen ze mee met activiteiten die de speelgoedbank organiseert voor Wageningers met een smalle beurs. Op 5 mei helpen ze als gedreven vrijwilligers van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee op De Dreijen bij het Foulkesfestival.

Olav Adriaan (9 jaar), kreeg een lintje omdat hij op 17 mei 2017 mevrouw Spiertz heeft geholpen toen zij op haar oprit was gevallen.  Mevrouw Spiertz roemde Olav om zijn hulp en vroeg daarom een lintje voor hem aan.

Aukje van Geene (17 jaar), Roos Huisman (16 jaar) en Simone Metselaar (17 jaar), kregen een jeugdlintje omdat zij na het faillissement van ‘t Venster het heft in eigen hand namen en KOZI hebben opgericht. Zij gingen op zoek naar een alternatieve locatie en met eigen geld hebben zij een deel van de boedel van ‘t Venster overgenomen. In het Jongerencentrum ‘t Oude Bijenhuis hebben zij een nieuwe locatie gevonden en hier houden zij samen met andere jongeren creatieve beeldende kunst avonden.

Valerie Buijse (12 jaar) kreeg het lintje voor haar fantastische prestaties op het terrein van de schermsport. Op eigen kracht en met een enorm doorzettingsvermogen en motivatie is Valerie al een bekend gezicht op internationale toernooien. De prijzenkast van Valerie puilt inmiddels uit vanwege de vele prijzen die ze in de wacht sleept.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Jozefschool kregen een speciale klassenoorkonde voor hun inzet bij de Wintertijd Challenge actie. Zij zwommen voor het goede doel: de uitbreiding van het Spieren voor spieren Kindercentrum. De leerlingen zwommen ruim 2.000,00 euro bij elkaar.

Een geweldige prestatie.

Jury:

De jury voor de Wageningse jeugdlintjes bestaat uit burgemeester Geert van Rumund (voorzitter), Jan Groenendijk (ambassadeur jeugdlintjes), Dagmar Boekhorst (lid van de jongerenraad), Wiro Pillen (politie Gelderland-Midden), Ali Hendriksen, Henk Kuiper (voorzitter sportraad), Jan Boer (eindredacteur kabelkrant RTV Rijnstreek en journalist) en Alex Looijen (Jongerenwerker Solidez).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img