9.8 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

‘Spaarpaal’ bevordert veilig rijden én spaart voor goed doel

Geen geld verliezen, maar verdienen, dát doe je als je als automobilist langs de verkeersmeter spaarpaal op de Veldweg in Veenendaal rijdt met de juiste snelheid. Op woensdag 19 februari onthulden wethouder Engbert Stroobosscher en voorzitter Gerrit van de Weerd van Stichting Buitenzorg de zogenaamde spaarpaal aan de Veldweg.

Spaarpaal

De spaarpaal is een initiatief van Provincie Utrecht om veilig rijden te bevorderen en goede doelen te belonen. Door veilig te rijden sparen automobilisten voor de spaarpot van een goed doel. Iedere keer dat men de paal voorbij rijdt, waarbij de automobilist zich aan de snelheid houdt, stort gemeente Veenendaal een bedrag in de spaarpot. De paal in Veenendaal blijft vijf weken staan en daarna keert de gemeente het gespaarde bedrag uit aan Stichting Buitenzorg.

Innovatieve ideeën

Innovatieve ideeën doen het altijd goed bij wethouder Engbert Stroobosscher: “De paal is onderdeel van een pakket maatregelen om de verkeersveiligheid op de Veldweg te verhogen. Door het ‘leuk maken’ van een snelheidsmaatregel, proberen we effect te sorteren. We hopen ook dat ouders en kinderen elkaar in de auto stimuleren om de juiste snelheid te rijden. Dit bevordert ook de verkeerskennis van kinderen, zodat ze nu maar ook als ze later zelf groot zijn, veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.”

Win-win situatie

Stichting Buitenzorg is blij met de spaarpot, zo vertelt voorzitter Gerrit van de Weerd: “Alle beetjes helpen en als de Veldweg dan ook nog verkeersveiliger wordt, is het een echte win-win-situatie! Het geld zal besteed worden aan een ‘Tovertafel’. De Tovertafel is een vrolijke zorginnovatie die volwassenen met een verstandelijke beperking uitnodigt tot fysieke en sociale interactie.”

Initiatief

De spaarpaal is mede mogelijk gemaakt door provincie Utrecht en rouleert door de gehele provincie. Met de spaarpaal willen provincie en deelnemende gemeenten de verkeersveiligheid stimuleren. Eerder stond de spaarpaal in De Bilt, Eemnes en Amersfoort. Na de Veldweg komt de spaarpaal nog op de Componistensingel in Veenendaal te staan. Vervolgens gaat hij naar een andere Utrechtse gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio