Stimuleringsproject laat kinderen kennismaken met sport, bewegen en cultuur

Barneveld – schooljaar ruim 30 sport, beweeg- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het voor het eerst dat de gemeente Barneveld het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject voor kinderen aanbiedt.

Van tennis en ballet tot en met schilderen en muziek maken: Dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Barneveld vrijblijvend ontdekken welke sport, beweeg of creatieve activiteit het beste bij ze past. Vorige week ontvingen ze het allereerste ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken.

Kennismaken met sport, bewegen en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Barneveld in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Sander Palm, teamleider Be Active & Creative: “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport, bewegen en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport, beweeg- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zonder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.”

De Sjors-formule

Sjors is nieuw in de gemeente Barneveld. Maar in ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen, maar ook volwassenen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport, bewegen en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, (jonge) leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Het aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Barneveld op school mee naar huis krijgen. Sander Palm: “Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf heden via de website www.beactivecreative.nl . Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio