Subsidie helpt Wageningse kinderen

Wageningen – De gemeente Wageningen continueert de subsidie voor schoolbegeleiding. De Wageningse scholen zijn daar erg blij mee. Het komt alle Wageningse kinderen ten goede. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek van kinderen waar de ontwikkeling niet volgens de verwachtingen verloopt.

Wethouder Lara de Brito: “De hulp in de schoolsituatie wordt afgestemd op de mogelijkheden van het kind en de mogelijkheden van de leerkracht. Het is hulp op maat. We zien vaak dat het helpt.”

 Passende begeleiding

Mieke Duvalois van Openbare Basisschool De Nijenoord: “Met de schoolbegeleidingsgelden kunnen we, in samenspraak met de ouders, diagnostisch onderzoek laten doen als er bij kinderen problemen spelen die onze kennis en kunde te boven gaat. Met het geld kunnen we het onderwijs- en begeleidingsprogramma voor kinderen nog beter afstemmen op wat zij nodig hebben. De gemeente Wageningen laat hiermee zien dat zij onderwijs en de scholen zeer belangrijk vindt!”

 Bijzondere subsidie

Het is niet vanzelfsprekend dat basisscholen geld van de gemeente krijgen voor schoolbegeleiding. Het ontbreekt de school aan middelen om die hulp zelf te bekostigen. De ouders kunnen zeker niet in alle gevallen zelf voor deze kosten opdraaien. Zonder geld voor de begeleiding op ontstaat er op school, maar ook bij ouders en kinderen een groot probleem. Een klein deel van het begeleidingsgeld wordt gebruikt om leerkrachten extra op te leiden. Het helpt hen ook om te weten wat ze kunnen doen. Dit helpt ook om problemen bij kinderen te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img