Winnaar Edese Onderwijsprijs

Ede – Het project ‘Natuurtalent’ van Aeres VMBO en Identity Craft is winnaar van de Edese Onderwijsprijs. Wethouder Leon Meijer reikte gisteren een bokaal uit en een cheque van bijna 1,5 meter met een waarde van 3.000 euro. De Internationale Schakelklas van Het Streek won de tweede prijs van 1.000 euro. CNS De Triangel won de derde prijs van 500 euro voor hun project ‘Leren van vrede’.

De wethouder prees het onderwijspersoneel in Ede. “Sinds de sluiting van de scholen in maart, is het onderwijs van de ene op de andere dag getransformeerd naar afstandsonderwijs. Aan creativiteit en innovatiekracht geen gebrek hier in Ede. Ook nu de scholen en kinderopvanglocaties weer open zijn, zetten leraren en medewerkers uit de kinderopvang zich elke dag in om het verschil te maken.”

Onderwijsprijs

Een onafhankelijke jury koos de winnaars van de Onderwijsprijs uit zeven inzendingen. Deze jury bestond uit o.a. wethouder Leon Meijer en Maartje Krüse, directeur van het Samenwerkingsverband Voortgezet Passend Onderwijs Gelderse vallei .

Natuurtalent

Het winnende project ‘Natuurtalent’ van Aeres VMBO en Identity craft helpt groepen leerlingen met aandachtspunten en issues thuis en op school in een kort maar intensief traject om een stevige basis van identiteit te ontdekken voor zichzelf. Het programma vindt grotendeels buiten plaats,  met praktische werkvormen in de natuur. Dit helpt de jongeren om enthousiast te worden over hun talenten en mogelijkheden voor de toekomst. Ze leren ook om te dealen met de problemen waar zij zich vaak slachtoffer van voelen.

 “Enorm veel lef”

Met de Onderwijsprijs stimuleert de gemeente Ede projecten binnen onderwijs en kinderopvang die bijdragen aan de kwaliteit van het Edese onderwijs. “De genomineerde projecten sprongen er uit voor ons omdat ze het meest bijdragen aan het thema ‘Gelijke kansen voor kinderen’. Ze luisteren goed en denken mee met kinderen om ze een ander aanbod te geven. Dat is niet eenvoudig en het vraagt enorm veel lef”, lichtte Leon Meijer toe. De projecten vormen wellicht ook een inspiratie voor andere Edese scholen.

Het thema ‘Gelijke kansen voor kinderen’ zou centraal hebben gestaan op de Edese Onderwijsdag. Deze dag stond eigenlijk gepland op 18 maart, maar kon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Wethouder Leon Meijer sprak dan ook de hoop uit dat gemeente, onderwijs en kinderopvang volgend jaar wel de Edese onderwijsdag weer samen kunnen organiseren. Inspiratie opdoen is voor iedereen zo belangrijk juist in deze tijden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img