Breed aanbod LHBTI+ activiteiten komend najaar

Enschede – De lokale LHBTI+ organisaties krijgen voor dit jaar € 35.470,- subsidie van de gemeente. De subsidie wordt ingezet voor diverse activiteiten die in het najaar in Enschede plaatsvinden.

LHBTI+ activiteiten

Een belangrijke ontwikkeling dit jaar is de lancering van het netwerk Pride Twente tijdens de Regenboogdagen van 5 tot 11 oktober. Het Pridenetwerk coördineert activiteiten voor de regenbooggemeenschap. Lokale partners zetten zich in voor een inclusief Twente. Antidiscriminatie-organisatie Vizier coördineert het Pride netwerk in opdracht van de gemeente Enschede. De komende periode richt Pride Twente zich vooral op Enschede. In de toekomst sluiten ook andere partners in Twente zich aan.

Arjan Kampman (wethouder LHBTI+): “Samen maken we Enschede iedere dag een stukje mooier en zorgen we ervoor dat Enschede de inclusieve stad is en blijft voor

iedereen. De manier waarop lokale partners de krachten bundelen in het netwerk Pride Twente is hier een mooi voorbeeld van. Er gebeurt veel moois in de stad. We bouwen iedere dag verder aan de inclusieve stad Enschede”

Activiteiten om diversiteit te vieren

Ook dit jaar is er veel variatie in de aangeboden activiteiten. Dit najaar start de Alliantie Gelijkspelen. De Alliantie Gelijkspelen is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties om acceptatie van LHBTI+ personen in de sport te bevorderen. Naast de John Blankenstein Foundation zijn voetbalbond KNVB, hockeybond KNHB, sportkoepel NOC*NSF en Stichting Roze Voetbal Fanclubs (RVFC) de andere partners in de Alliantie Gelijkspelen.

Daarnaast coördineert het COC Twente-Achterhoek speciale LHBTI+ ontmoetingsgroepen. En zij zetten vrijwilligers in voor voorlichting in het onderwijs. Ook organiseren ze dragshows en werken ze aan de realisatie van een blijvend Regenboogobject in de binnenstad.

Regenboogdagen

Een jaarlijkse terugkerende activiteit zijn de Regenboogdagen. Bijna alle partners binnen het Pride netwerk organiseren tijdens deze dagen verschillende activiteiten en workshops voor alle Enschedeërs. Dat is dé week waarin er aandacht is voor diversiteit. De week start met een rooftop meet-up bij Saxion. De Universiteit Twente organiseert een debat over diversiteitsbeleid. Verder zijn er roze en historische stadswandelingen in het centrum van Enschede, start een project voor de roze ouderen van Enschede genaamd LATER, en nog veel meer! 

Houd de website www.regenboogdagen.nl in de gaten voor het complete programmaoverzicht en om je aan te melden. Bijna alle activiteiten tijdens de Regenboogdagen worden gratis aangeboden en zijn voor alle Enschedeërs.

Corona

Afgelopen jaar gingen er door corona helaas veel activiteiten niet door. Het is nog onzeker hoe de situatie zich ontwikkelt en welke maatregelen van kracht zijn wanneer de activiteiten van start gaan. We hopen dit jaar weer op prachtige Regenboogdagen, maar de veiligheid staat voorop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio