Enschedeërs ontdekken de SMART-app

Enschede – 2018 was nog maar net begonnen of er was al een record geboekt: 1000 dagelijkse gebruikers van de SMART-app. De app beloont mensen die duurzaam en slim reizen. De gemeente Enschede vindt het belangrijk dat mensen slimme reiskeuzes maken. Bij voldoende gebruikers van de app krijgt de gemeente waardevolle informatie over verplaatsingsgedrag in de stad. Daarmee kan de gemeente beter verkeersbeleid maken.

Ballonvaart

Yvonne Traas-Schutte is de 1000e ‘actieve’ gebruiker van de app. “Toen ik begin dit jaar stad een flyer in mijn handen kreeg, heb ik de app meteen geïnstalleerd. Nu ben ik zo verslaafd dat ik al mijn collega’s aanspoor om hem ook te gaan gebruiken.”

 Vandaag ontving zij van wethouder Hans van Agteren een prijs: een ballonvaart voor twee personen. “Van gebruikers zoals Yvonne moeten we het hebben. We zien de deelnemersaantallen sinds begin dit jaar steeds verder stijgen. In de tijd die het koste om de uitreiking aan Yvonne te organiseren, zijn we al weer verdubbelt in aantal. Hopelijk mogen we binnenkort ook de 2500e gebruiker vieren.”

 Gezond bewegen

Yvonne had zich aangemeld voor de actie Beweeg Gezond van Enschede Fietsstad 2020. Met deze actie sparen alle app-gebruikers voor punten. Die kunnen ze verzilveren voor korting op restaurants, fietsartikelen of een lidmaatschap bij de bibliotheek. Enschede Fietsstad 2020 organiseert regelmatig acties en uitdagingen waarbij de app gebruikt wordt. Wie ook mee wil doen, vindt een overzicht van acties op www.enschedefietsstad.nl.

 Sneller groen met de app

De gemeente Enschede werkt continu aan het verbeteren van de app. Regelmatig komen er nieuwe toepassingen beschikbaar. Zo krijgen app-gebruikers sneller groen bij de kruising Auke Vleerstraat/Hengelosestraat. Binnenkort is deze toepassing beschikbaar voor de gehele Hengelosestrtaat en de Gronausestraat.

 Privacy

Door alle nieuwe toepassingen groeit het gebruik van de app snel. Inmiddels is de mijlpaal van 2500 dagelijkse gebruikers in zicht. Met de app krijgt de gemeente steeds beter inzicht in de verkeersstromen in de stad. Zo is er nu beter zicht in de mate waarop inwoners in Enschede gebruik maken van auto, openbaar vervoer, fietsen en lopen.

De SMART-app voldoet aan de strenge eisen met betrekking tot privacy. Dat betekent onder meer dat de gemeente geen inzicht heeft in persoonlijke ritgegevens. De app is geschikt voor iPhone en Android-toestellen met een goede GPS-functie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img