Haaksbergerstraat is weer helemaal open van singel tot centrum

Enschede – Gisteren was het zover. De Haaksbergerstraat in Enschede is van de singel tot het centrum weer volledig open voor verkeer. 2,5 jaar lang is er aan gedeeltes van de Haaksbergerstraat in Enschede gewerkt. Wethouder Jeroen Diepemaat: “De afgelopen jaren hebben we veel van de omwonenden, ondernemers en weggebruikers gevraagd om het gebied De Kop groener, aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken. Ik wil iedereen dan ook heel hartelijk danken voor het geduld en de betrokkenheid”.

Haaksbergerstraat

Vanaf de zomer van 2019 is er gewerkt aan de Haaksbergerstraat. Eerst aan de nieuwe kruising met de Ripperdastraat en vervolgens in verschillende delen tot aan de Broekheurnerweg. In de tussentijd zijn ook de Ripperdastraat, gedeeltes van de Nijverheidstraat en Beltstraat, de Zuiderspoorstraat en het Blekerpad aangepakt. Al met al hebben de verschillende straten en kruisingen een flinke verbeterslag doorgemaakt. De verkeerssituatie is veiliger voor voetgangers en fietsers en het busverkeer kan gemakkelijker de binnenstad in- en uitrijden. Ook is de straat nu aantrekkelijker, groener én beter bestand tegen het veranderende klimaat.

Groen nog niet helemaal zichtbaar

Met de winterperiode voor de deur is het groen nog niet zichtbaar. Kale of herfstkleurende bomen, stukken zand en kleine planten sieren nu de straat. Juist op het moment dat de bladeren van de bomen vallen, is het tijd om nieuwe bomen aan te planten. Vanaf het voorjaar zal de straat er dus vele malen groener en kleurrijker uitzien! Ook de oude lantaarnpalen staan nu nog op de plek. Begin 2022 zullen deze worden vervangen door de nieuwe.

Project De Kop is nog niet klaar

Met de afronding van de Haaksbergerstraat zijn twee grote fasen van project De Kop afgerond, maar er staat nog meer op de planning. De volgende stap van de wegwerkzaamheden is de nieuwe inrichting van De Ruyterlaan, tussen de M.H. Tromplaan en Parkweg. Naar verwachting starten deze werkzaamheden in de eerste helft van 2022.

Meer informatie over het project op enschede.nl/dekop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img