Hoofdveld in Overdinkel gerenoveerd door gemeente Losser

Losser – Deze week is gestart met de renovatie van het hoofdveld van sportclub Overdinkel. Het veld wordt voorzien van een volledig nieuw samengesteld drainagesysteem. De werkzaamheden duren ongeveer 12 weken en worden uitgevoerd door Roelofs Lemelerveld bv.

Renovatie noodzakelijk

Wethouder Harry Nijhuis: “De velden van sportclub Overdinkel moesten worden gerenoveerd, zo bleek uit onderzoek. Vorig jaar hebben we veld 3 gerenoveerd, nu is het hoofdveld aan de beurt. De toplaag van het hoofdveld is deze week gefreesd, volgende week komt de nieuwe drainage erin.

Nieuwe drainage en hoofdveld - Regio Online
Ruud Schoof (secretaris Sportclub), Richard van der Woning (Gemeente Losser), Marco Hagmolen (voorzitter Sportclub), wethouder Harry Nijhuis en een medewerker van de firma Roelofs – Foto: gemeente Losser

Klaar voor het nieuwe seizoen

En, als het weer een beetje meewerkt, wordt het veld ook ingezaaid. Het hoofdveld kan dan in het nieuwe seizoen weer gebruikt worden. Ik heb van het bestuur begrepen, dat ze tevreden zijn over de voortvarende aanpak door de gemeente. Mooi om te horen. Een compliment voor onze mensen en de aannemers.”

Natuurgrasvelden Sportclub Overdinkel

In opdracht van de gemeente zijn de natuurgrasvelden van Sportclub Overdinkel in oktober 2019 geïnspecteerd. In het inspectierapport is geconcludeerd dat de drainagesystemen van de velden zijn verouderd en dat de velden dienen te worden gerenoveerd. Daarbij hadden de velden 1 en 3 de hoogste urgentie. De gemeente is als verhuurder verantwoordelijk voor het onderhoud van de sportvelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img