Start sloop oude postkantoor Losser

Losser – Op woensdag 13 oktober, is de aannemer gestart met de sloop van het voormalige postkantoor aan de Raadhuisstraat in Losser. De sloop neemt ruim een week in beslag. Daarna krijgt het terrein een tijdelijke, groene, inrichting.

Postkantoor

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad besloten om het oude postkantoor in Losser aan te kopen, vervolgens te slopen en het terrein tijdelijk in te richten. De locatie van het voormalige postkantoor in Losser maakt onderdeel uit van het winkelgebied De Brink. Dit winkelgebied is de verbinding tussen de Langenkamp en het Raadhuisplein. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van het winkelcircuit van Losser.

In de afgelopen jaren zijn de nodige stappen gezet met het opknappen en toekomstbestendig maken van het centrum van Losser. De sloop van het oude postkantoor is een volgende belangrijke stap.

Tijdelijke inrichting


Als het postkantoor gesloopt is, blijft er een lege plek in het centrum over. Hier komt een mooi wandelpad met groen eromheen. Ook komen er bankjes te staan. Dit is een tijdelijke inrichting. Er wordt druk gewerkt aan plannen voor een definitieve inrichting van deze plek.
Samen met CML kijkt de gemeente vooruit naar een passende en duurzame functie van deze locatie.

Marcel de Jong, voorzitter van CML: “Als Centrum Management Losser willen wij dat ons dorp zo aantrekkelijk mogelijk is voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Met het slopen van dit pand en het tijdelijk inrichten van de locatie zorgen we nu al voor een aantrekkelijker centrum. Hopelijk draagt de definitieve inrichting hier straks nog een extra steentje aan bij!”

Hergebruik van het puin


Het puin dat vrijkomt bij de sloop wordt hergebruikt. De fundering van nieuw aan te leggen wegen binnen het Centrumplan Losser bestaat straks mede uit puinresten van het oude postkantoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img