Verbouwing Twents Carmel College in Losser kan starten

Losser – De gemeente Losser heeft Marku Bouw B.V. uit Lichtenvoorde en combinatie Brusche/Engberink uit Almelo de opdracht verleend voor de verbouwing van het Twents Carmel College aan de Oranjestraat in Losser. De tijdelijke verhuizing van een deel van de scholieren naar de voormalige basisschool De Basis aan de Hogeweg in Losser is inmiddels afgerond. Als alles verloopt volgens planning, kan het vernieuwde gebouw van het Twents Carmel College, inclusief het deel van het muziekonderwijs (Stichting Fundament), na de voorjaarsvakantie van 2019 in gebruik worden genomen.

Constructieve samenwerking 

Wethouder Marcel Wildschut: “Ik ben heel erg blij dat we deze mijlpaal samen hebben bereikt. Dankzij de constructieve samenwerking met het Twents Carmel College en Stichting Fundament hebben we vandaag, net voor de deadline, de aannemer de opdracht kunnen verlenen. In totaal investeren we ruim 4,6 miljoen euro in de verbouwing. Daarvan neemt Stichting Carmel College ruim 1,5 miljoen euro voor haar rekening en de Gemeente Losser 3,1 miljoen. Het nieuwe schoolgebouw wordt ruimer, gezonder voor de gebruikers én we investeren stevig in duurzaamheid. Het kan dus weer jaren mee. Omdat ook het muziekonderwijs een plek krijgt in het gebouw wordt het nu ook ’s avonds goed benut. Al met al een hele verantwoorde investering in belangrijk maatschappelijk vastgoed in Losser.”

Inspirerend gebouw

Ellen Vos (directeur Twents Carmel College Losser): “Ik kijk echt uit naar dit inspirerende gebouw voor onze leerlingen en collega’s. Daarin bieden we onderwijs voor alle leerlingen uit Losser en omgeving! Op een hele prettige en constructieve wijze hebben we in de afgelopen tijd samengewerkt met de gemeente Losser en het bouwmanagement om uiteindelijk de opdracht te kunnen verstrekken voor de verbouwing van onze locatie. Alle medewerkers van het Twents Carmel College zijn, in samenwerking met de architect en Stichting Fundament, gekomen tot het huidige ontwerp. De school wordt een herkenbare plek in Losser, waar goed voortgezet onderwijs in een prettige omgeving gecombineerd wordt met huisvesting voor het muziekonderwijs.”

Muziekonderwijs

Martine Haitjema-Bauhuis (cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs) : “Ik heb veel zin in de samenwerking en onze nieuwe huisvesting in het Twents Carmel College. Met ons muziekonderwijs komen we nu letterlijk bij de jeugd te zitten. Dat zal hopelijk bijdragen aan een hogere deelname van leerlingen uit het voortgezet onderwijs aan onze kunst- en cultuureducatie. Ook kunnen we de zo gewenste doorlopende leerlijn van basis- naar voortgezet onderwijs beter stimuleren. We hopen dat er minder kinderen tussentijds afhaken.”

 

Extra bijdrage

Tijdens de aanbestedingsprocedure bleken de kosten van de verbouwing hoger uit te komen dan aanvankelijk geraamd. Oorzaak is in het bijzonder de aantrekkende economie en de daardoor volle orderportefeuilles in de bouw. Dat zorgt voor een prijsverhogend effect. Door aanpassingen door te voeren in de uitvoering en extra bijdragen van de Stichting Carmel College en de Gemeente Losser kon de aanbesteding succesvol worden afgesloten. Het College van B&W is afgelopen dinsdag akkoord gegaan met een extra bijdrage van de gemeente Losser van € 251.983. In haar vergadering van juni aanstaande moet de gemeenteraad nog formeel instemmen met deze aanvullende bijdrage. Tot die tijd staat de Stichting Carmel College garant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img