Vloedbeltverbinding Borne positief ontvangen door college Tubbergen

Gemeente Borne en provincie Overijssel werken samen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding, een nieuwe weg die hoofdzakelijk in de gemeente Borne ligt maar ook een regionale verkeersfunctie heeft. Deze weg zorgt ervoor voor dat inwoners/ondernemers uit de gemeente Tubbergen sneller de A1/A35 kunnen bereiken, daarom staat het college positief tegen deze nieuwe verbinding.

Vloedbeltverbinding

De Vloedbeltverbinding komt vanaf Borne ten zuiden van Zenderen te liggen en sluit aan op de provinciale weg tussen Zenderen en Almelo. Er komt ook een aansluiting (korte boog) naar de provinciale weg tussen Zenderen/Almelo naar  Albergen.

Geen extra maatregelen rond Albergen

College Tubbergen heeft onderzocht of de verbinding effecten heeft voor het verkeer op wegen rond Albergen en of daardoor misschien extra verkeersmaatregelen nodig zijn. Uit het onderzoek blijkt dat de verbinding wel voor enig extra verkeer kan zorgen, maar dat dit niet zodanig is dat er extra verkeersmaatregelen in Albergen nodig zijn. “Met deze wordt de bereikbaarheid van de gemeente Tubbergen verbeterd, en dat is positief”, vindt wethouder Erik Volmerink. “Een deel van het eventuele extra verkeer rond Albergen zal dan ook vooral ‘eigen’ verkeer zijn.”

De gemeente Tubbergen staat positief tegenover de Vloedbeltverbinding en zal het proces rond de verbinding met belangstelling blijven volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio