Ondernemersfonds stemt over Biz in centrum Emmeloord

Emmeloord – Vanaf 1 januari 2018 komt misschien een NIZ : een Bedrijveninvesteringszone, in het centrum van Emmeloord.  Ondernemers in het centrum van Emmeloord hebben in een werkgroep het initiatief genomen om een ondernemersfonds te realiseren.

Ondernemersfonds

De gemeente Noordoostpolder ondersteunt het initiatief. Donderdagmiddag tekenden Jeroen Beekman van Stichting Centrummanagement Emmeloord en burgemeester Aucke van der Werff de uitvoeringsovereenkomst. Komende maand stemmen ondernemers in het centrum over het ondernemersfonds. Als er voldoende draagvlak is, wordt de stichting verantwoordelijk voor de uitvoering.

Waarom een ondernemersfonds?

Volgens burgemeester Aucke van der Werff heeft “Het centrum van Emmeloord veel te bieden. Niet alleen voor de inwoners van Noordoostpolder, maar zeker ook daar buiten. Het ondernemersfonds biedt mogelijkheden om dat nog meer en beter te laten zien”.   “Door onze krachten te bundelen kunnen we meer en mooiere dingen organiseren om bezoekers naar het centrum van Emmeloord te trekken.” Sluit Jeroen Beekman daar op aan.
De BIZ draagt bij aan centrumontwikkeling door versterking van het winkelaanbod, monitoring van leegstand en door te zorgen voor een sfeervol, schoon en veilig centrumgebied.

Belasting

Met het instellen van een BIZ kan de gemeente belasting heffen onder alle ondernemers in het centrum van Emmeloord. De bijdrage is gekoppeld aan de WOZ-waarde van het pand. De belasting wordt in de vorm van subsidie in een ondernemersfonds gestort, waarmee de ondernemers zelf activiteiten betalen om het centrum aantrekkelijker te maken. Zij hebben zich hiervoor verenigd in Stichting Centrummanagement Emmeloord.

Stemmen over de BIZ

De gemeenteraad heeft op 16 oktober akkoord gegeven op het voorstel voor de BIZ en kon de draagvlakmeting van start. Alle ondernemers krijgen een brief en stembiljet namens de gemeente. De brieven worden persoonlijk uitgereikt aan de ondernemers in het BIZ-gebied. De stemmen worden op 14 november geteld door een gemeentelijke telcommissie, in bijzijn van een notaris. De verordening gaat, na een positieve stemronde, per 1 januari 2018 in. De ingerichte BIZ blijft tot 1 januari 2023 van kracht, daarna moet opnieuw een draagvlakmeting worden gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img