12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Actuele visie Dokkum moet kansen en mogelijkheden combineren

Dokkum – Het college van de gemeente Noardeast-Fryslân gaat starten met een plan van aanpak voor het project ‘Visie Dokkum. Er is behoefte aan een actuele visie voor de stad Dokkum. Het is de uitdaging om alle kansen en mogelijkheden zo volledig mogelijk te benutten en te combineren.

Nu geen actuele visie Dokkum

Dat maakt het lastig om plannen en ideeën uit de samenleving goed te kunnen beoordelen. Bovendien zijn er meer ontwikkelingen in de stad. Als er geen visie Dokkum is, dan ontbreekt de samenhang vaak. Ook is nu geen duidelijke rol voor Dokkum aangegeven. Hoe wil de stad zich in de directe en verre omgeving onderscheiden?

Belangrijk voor stad

De Omgevingswet schrijft dat niet alleen voor, maar het is ook gewenst dat alle belangen in en om de stad, goed worden afgewogen. Diverse initiatiefgroepen zijn al bezig met de visie Dokkum. Dit juicht de gemeente toe. Door de visie kunnen alle initiatieven samenkomen.

Regiostad Dokkum

Inwoners, ondernemers, bedrijven en organisaties uit Dokkum worden gevraagd om mee te praten.
De initiatieven vanuit de samenleving die er al zijn, zijn een mooie start. Het bureau Weusthuis en Partners uit Groningen begeleidt het hele traject. De medewerkers van Weusthuis horen graag welke ideeën er leven in de samenleving. Er wordt een onlinebijeenkomst georganiseerd om die ideeën op te halen. Hier komt nog meer informatie over.

Beleid en toezeggingen meegenomen

Als alles inzichtelijk is gemaakt, wordt een concept visie gemaakt. Ook wordt een begin gemaakt met het bij de visie behorende Uitvoeringsprogramma. Beide documenten worden teruggelegd bij de deelnemers aan de online bijeenkomst. Op basis van die uitkomst wordt de Visie Regiostad Dokkum definitief gemaakt en wordt het Uitvoeringsprogramma in eerste aanleg opgesteld. De verwachting is dat de definitieve versie klaar is in de tweede helft van 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio