Burgemeester Brouwer steekt handen uit de mouwen in de vakantie

Achtkarspelen – “Burgemeester zoekt vakantiebaan: Kunt u in de zomervakantie wel een extra paar handen gebruiken? En lijkt het u leuk om mij uw bedrijf in Achtkarspelen te laten zien? Meld u dan aan, ik kom graag een dag(deel) de handen uit de mouwen steken!” Deze oproep deed de burgervader van gemeente Achtkarspelen in de eerste week van de schoolvakantie via social media en de gemeentepagina in de krant De Feanster.

Burgemeester

Er kwamen veel reacties op de oproep en de agenda van de burgemeester stond al snel flink vol. Dinsdagochtend om 05.30 uur meldde Brouwer zich voor zijn eerste vakantiewerkplek, het biologische boerenbedrijf van familie Marinus in Twijzel.

vakantiebaantjes

“Ik heb het er druk mee komende weken! Niet dat ik de illusie heb dat ik echt een verschil maak in die paar uren die ik meewerk hoor. Misschien loop ik de mensen nog wel het meest voor de voeten!”, lacht Brouwer. “Maar de gesprekken, horen wat er echt speelt in een bepaalde sector, de mensen achter een bedrijf leren kennen, dat vind ik het allermooiste en ontzettend waardevol.”

De komende weken staan er verschillende baantjes op de planning. Van werken in de zorg tot en met de voeten in de (spreekwoordelijke) klei bij een hoveniersbedrijf. Van meehelpen bij zwemles tot visites rijden met een veearts. “Ik kreeg zoveel uitnodigingen. Helaas lukt het me niet om op alle uitnodigingen in te gaan. Ik heb ervoor gekozen om zoveel mogelijk verschillende dingen te doen. Volgend jaar maar weer!”, aldus burgemeester Brouwer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img