15 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Buurthuushulp en Talentenplek Noordwolde krijgen bezoek van wethouders

Weststellingwerf – Maandag 23 augustus stonden twee bijzondere projecten van Bestemming Noordwolde in de spotlight. Wethouders Hanneke Zonderland en Roelof Theun Hoen brachten een bezoek aan BuurthuusHulp en Talentenplek Noordwolde. Het project Buurthuushulp voerde de afgelopen jaren al meer dan 200 klussen uit. Het nieuwe project Talentenplek Noordwolde is voor de zomer gestart. Al meerdere jongeren zijn via de Talentplek bezig met hun persoonlijke ontwikkeling.

220e klus BuurthuusHulp

Wethouders Hanneke Zonderland en Roelof Theun Hoen hielpen tijdens hun bezoek met een klus van BuurthuusHulp door onkruid in de tuin van een inwoner te verwijderen. Hiermee werd de 220e klus van BuurthuusHulp uitgevoerd. BuurthuusHulp is er voor inwoners die zich (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen redden en hulp nodig hebben bij kleine klussen en diensten in en om huis. Hulpvragen komen binnen bij de coördinator Jan de Vries. Hij koppelt de vraag aan een vrijwilliger uit het dorp die de klus uitvoert. “We zijn erg blij met het grote succes van BuurthuusHulp en hopen nog veel inwoners te kunnen helpen. Op deze manier kunnen we inwoners op een laagdrempelige manier ondersteunen”, vertelt Jan de Vries.

Jongeren ontdekken hun talent in Noordwolde

De Talentenplek is er voor jongeren tussen 12 en 27 jaar die aan de slag willen met hun eigen doelen of ontwikkeling van talenten. Momenteel zijn er 7 jongeren actief bij de Talentenplek. Tijdens het bezoek vertelde een van de jongeren zijn verhaal en waarom hij naar de Talentenplek is gekomen. De wethouders kregen informatie over de activiteiten, de vragen die er vanuit jongeren zijn gekomen en waar ze nu mee bezig zijn.

Ook interesse in Talentenplek?

De Talentenplek is een project met en voor jongeren. Jongeren kunnen hier met hun persoonlijke ontwikkelingsvraag terecht. Ze bepalen zelf waar mee ze aan de slag gaan met ondersteuning van de projectmedewerker en vrijwilligers. Ben of ken je een jongere die op zoek is naar een opleiding of hobby? Of wil leren solliciteren? En graag nieuwe mensen leert kennen? Dan ben je van harte welkom bij Talentenplek Noordwolde in jongerencentrum To-B. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaske Siersema via K.Siersema@weststellingwerf.nl.

Bestemming Noordwolde

Bestemming Noordwolde zet met verschillende projecten in op een daling van de werkloosheid en een stijging van de (maatschappelijke) participatie. Er wordt gewerkt aan het versterken van de fysieke en sociale leefbaarheid. Bij de projecten wordt er samengewerkt met, voor en door inwoners, ondernemers en ketenpartners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio