De vlag uit als steunbetuiging: met elkaar, voor elkaar!

Dokkum – Door de toenemende vraag vanuit de samenleving naar een universele vlag als steunbetuiging in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19), heeft de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) een speciale vlag ontwikkeld om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken. De opbrengst van de vlag gaat naar het Rode Kruis.

Steunbetuiging

Eerder deze week polste DVC de behoefte aan een speciale vlag via social media. De reacties waren zeer positief. Een gevoel van trots en saamhorigheid overheerst zodra het over het zorgpersoneel, de hulpdiensten en medewerkers uit andere cruciale beroepsgroepen gaat. DVC zet haar kennis en vakmanschap dan ook graag in om haar steentje bij te dragen in deze spannende tijd. “Met deze vlag kunnen mensen uiting geven aan hun gevoelens. Het is een blijk van waardering voor alle mensen die nu hard werken in veelal heftige situaties” aldus Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC. “Hoe mooi zou het zijn dat zij deze vlag volop aan de gevels van woningen zien, wanneer zij na een lange dag of nacht naar huis toe rijden? Een steuntje in de rug in deze onzekere periode.” DVC produceert de vlag kostendekkend, zonder winstoogmerk. De opbrengst, een derde van de prijs, gaat geheel naar het Rode Kruis.

Samenwerking met Rode Kruis

De samenwerking met het Rode Kruis was voor DVC de belangrijkste voorwaarde om de vlag op de markt te brengen. Het Rode Kruis zet zich volop in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en biedt een luisterend oor aan kwetsbaren middels een hulplijn. Hageman: “Laten we deze boodschap van solidariteit en respect samen uitdragen en de vlag massaal uithangen. Met elkaar, voor elkaar!” Inmiddels zijn er dit weekend al vele honderden exemplaren verkocht.

De vlag is verkrijgbaar via dvc.nl voor € 7,50 incl. btw en verzending

2 REACTIES

 1. Beste DVC,

  ontzettend bedankt voor het ontwikkelen van de Samen voor Elkaar Vlag.

  Wat ik nu gehoopt had is dat jullie een gedeelte van de kosten (desnoods verhogen met een klein percentage of afronden van 7.50 naar 10 euro) zouden doneren op rekening van het Rode Kruis en/of UMC Groningen tbv Virusonderzoek.

  Dat zou maken dat we -degene die aanschaffen- naast de saamhorigheid van de vlag -mn in de zorg- ook én tegelijk doneert!!

  Ik hoop dat u deze acties wilt gaan implementeren.

  Daarnaast zal ik (ongeacht de uitkomst) de vlag als ZZP-er in de zorg bestellen en voordragen bij mij werkgevers en collega’s in de zorg.

  Ik hoop op een reactie.
  En vooral, blijf gezond!

  Hartelijke groet,

  Jacqui vd Berg
  THeZ
  Tussen Hulpvraag en Zorgaanbod

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img