12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Event Grensverleggend Spoordok, ontdek en denk mee!

Leeuwarden – Inwoners en geïnteresseerden zijn uitgenodigd om Spoordok te ontdekken en mee te denken tijdens het Event Grensverleggend Spoordok tot en met 25 oktober. Gebiedsregisseurs Gemeente Leeuwarden en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling werken samen met adviesbureaus ZUS en SITE en grondeigenaren en ontwikkelaars uit het gebied aan een eerste gebiedsvisie voor Spoordok. Reacties nemen zij mee in de gebiedsvisie. Het college van burgemeester en wethouders wil de gebiedsvisie voor Spoordok eind dit jaar presenteren aan de gemeenteraad.

Programma Expo Spoordok (28 september t/m 25 oktober)

Men kan Spoordok proeven bij Expo Spoordok in Winkelcentrum Zaailand. Bekijk toekomstig Spoordok en denk met ons mee over thema’s als wonen, werken, groen en recreëren. Kortom, leven in de breedste zin van het woord. Expo Spoordok is open van 28 september tot en met 25 oktober tijdens de reguliere openingstijden van het winkelcentrum.

Wandeling Spoordok (meerdere data met gids)

Onder leiding van twee gidsen krijgen deelnemers een rondleiding door het Spoordok. Proef de toekomst van Spoordok, ga het gesprek met elkaar aan en denk mee. Op enkele punten van de rondwandeling beantwoordt men online vragen over wonen, werken, recreëren en leven in het Spoordok van de toekomst. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Startpunt: Stationskwartier, Snekertrekweg 1.  

  • Woensdag 29 september 16 uur
  • Zaterdag 2 oktober 12.30 uur
  • Dinsdag 5 oktober 16 uur
  • Woensdag 6 oktober 16 uur

Men kan zich opgeven voor de wandelingen via spoordok@leeuwarden.nl.

Van 24 september tot en met 25 oktober kan men ook zonder gids de wandelroute lopen. De route is toegankelijk tussen 9.00 en 18.00 uur. De route staat op de website www.grensverleggendspoordok.nl.

Tafelgesprek Spoordok (online inspiratiesessie op 7 oktober 19.30 uur)
Ondernemers uit Spoordok, experts en betrokkenen gaan met kijkers in gesprek over de toekomst van Spoordok tijdens een online inspiratiesessie. Aan de tafel in de studio praten zij onder leiding van journaliste en voormalig profwielrenster Marijn de Vries over de toekomst van Spoordok. Men kan meepraten en denken via de chatroom.

Het Tafelgesprek Spoordok kan men bijwonen via de livestream op de website www.grensverleggendspoordok.nl.

Nieuwe grensverleggende leefomgeving voor de toekomst

Wethouder Hein de Haan: “In de toekomst kan Spoordok een nieuwe leefomgeving worden waar u woont, werkt, uw vrije tijd doorbrengt en misschien wel studeert of winkelt. Een visie voor Spoordok maken is een uitdaging die we samen met de samenleving aangaan. We willen een stip op de horizon voor dit nieuwe stuk stad. Verbindend, eigen en grensverleggend. Help ons het eigen karakter van Spoordok te bouwen. Ik nodig u van harte uit mee te denken over de toekomst van Spoordok!”

Onderdeel van Spoorzone Leeuwarden

Acht projecten en locaties dwars door Leeuwarden heen vormen samen Spoorzone Leeuwarden. In Spoorzone Leeuwarden gaan wonen, werken en een duurzame inrichting van het openbare gebied hand in hand met grote kansen voor verbeteringen in het spoor. De acht projecten van Spoorzone Leeuwarden zijn Mobiliteitshub Werpsterhoeke, Middelsee, Spoorbrug Van Harinxma, Zwettehaven, Spoordok, Media en Innovatiecampus (MICA), Spoor Leeuwarden-Groningen op -1 en de Merodestraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio