22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Oudere fietsers welkom op de Doortraptestdag Gorredijk

Gorredijk – De nieuwe Doortraproute voor oudere fietsers vanuit Gorredijk (30 km) kan getest worden! Op donderdag 10 juni is er een speciale testdag. Op die dag van 11:30-14:30 staan langs de route bij Rustpunt De Honingbij (Tjalling Harkeswei langs het kanaal bij Hemrik), fietsdocenten van de Fietsschool en de buurtsportcoach van de gemeente. Op deze locatie kunt u een beoordelingsformulier invullen en eventueel toelichten. Er staat iets te drinken klaar en u kunt van gedachten wisselen over veilig fietsen. U fietst op eigen gelegenheid en start op een moment dat het u past.

doortraproutes voor oudere fietsers

Doortraproutes zijn rondjes van ongeveer 20-25 km, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Doortraproutes horen bij het landelijke programma Doortrappen, een overheidscampagne om mensen zo lang mogelijk veilig te laten doorfietsen: fietsen tot je 100ste.

Wilt u meedoen met de Doortraptestdag? Stuur dan een mailtje naar karinbroer@xs4all.nl
Vorig jaar maakte de Fietsschool van de Fietsersbond al 23 Doortraproutes (zie Doortrappen.frl). Nu zijn er weer verse test-Doortraproutes. Deze 9 nieuwe routes worden onder andere getest op een aantal speciale Doortraptestdagen. Mensen kunnen ook op een andere dag de nieuwe routes testen. Meer weten stuur een mailtje naar karinbroer@xs4all.nl


Doortraproutes, een initiatief van de Friese Fietsschool, worden gemaakt in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROF) en de Friese gemeenten, als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio