Gastlessen gegeven door Burgemeester en wethouders

Kollumerland- Deze week is het De Week van Respect in het onderwijs. Bestuurders van Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. hebben een persoonlijke gastlessen verzorgd op diverse scholen om samen met kinderen te praten over het bijdragen aan een inclusieve samenleving, waar ruimte en respect is voor iedereen.

Het thema dit jaar is #Respectzone. Tijdens de gastlessen gingen de gastsprekers met de leerlingen in gesprek over de actualiteit en urgentie van het onderwerp. Het onderwijs staat aan de basis voor de realisatie van een respectvolle samenleving. Op scholen komen zoveel culturen samen, waarbij ruimte is voor iedereen. Afkomst, sekse, huidskleur, seksuele geaardheid of geloof mogen daarbij geen rol spelen. Daarover praten we tijdens de Week van Respect vrijuit met elkaar. Daarnaast zet het blijvende karakter van een fysieke Respectzone op een school het onderwerp pas écht op de kaart.

 

Namens gemeente Dantumadiel gaf burgemeester Sicko Heldoorn een gastles aan groep 7/8 van CBS de Wel, wethouder Roelof Bos aan groep 7/8 van CBS de Tarissing en wethouder Gerben Wiersma aan groep 7/8 van CBS De Boustien. Namens gemeente Kollumerland c.a. gaf wethouder Paul Maasbommel aan groep 7/8 van OBS Prof. Casimirschool een gastles. Namens gemeente Dongeradeel gaf wethouder Pieter Braaksma aan groep 7/8 van CBS By de Boarne een gastles en wethouder Pytsje de Graaf aan groep 7/8 van GBS de Schakel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img