Grote deelname aan schoonmaakdag leidt tot recordopbrengst zwerfafval

Wolvega – Bijna 1500 leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs en vrijwilligers van twee plaatselijk belangen ruimden tijdens de schoonmaakdag vrijdag 23 maart een recordhoeveelheid zwerfafval op in Weststellingwerf. In bermen, perkjes, parken en velden ruimden ze bijna 8 kuub afval op , dat is vergelijkbaar met ongeveer 33 volle huisvuilcontainers.

“Een recordopbrengst”, zegt wethouder Jack Jongebloed, die de jaarlijkse schoonmaakdag van de gemeente op CBS De Adelaar in Wolvega opende. Met zoveel deelnemers die op pad gingen om het zwerfafval op te ruimen was de schoonmaakdag wederom een groot succes met dit jaar de grootste opbrengst ooit. Met in totaal zo ́n 1500 kinderen en volwassenen was de deelname bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.
schoonmaakdag - Regio Online

Meer bewustwording

“Dit betekent dat de bewustwording steeds groter wordt”, zegt wethouder Jongebloed. “Er waren dit jaar zelfs leerlingen die zelf hun school vroegen of ze mee mochten doen aan de schoonmaakactie. Daar zijn we heel blij mee. Een schone leefomgeving, begint namelijk bij bewustzijn en je eigen gedrag. Dat deze kinderen allemaal zo bewust bezig zijn met hun eigen -zwerfvuilvrije-omgeving, daar zijn wij erg trots op!”

Bewonersinitiatief

De leerlingen kwamen van 17 scholen uit Weststellingwerf.
Ook in de dorpen werd actief afval gezocht. In de Westhoek van Weststellingwerf gingen plaatselijk belangen op pad en op zaterdag ging in de Lindewijk een groep inwoners met
vuilniszakken door de wijk. De gemeente stelde hesjes, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar. Aan het einde van de dag kwamen medewerkers van de afvalinzameling
dienst het zwerfvuil ophalen. Ze moesten dubbel rijden, om alles af te kunnen voeren.
Dit jaar was het de 18e keer dat de gemeente Weststellingwerf de schoonmaakdag organiseerde. Volgend voorjaar wil de gemeente opnieuw een schoonmaakdag houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img