Dokkum laat kinderen ontbijten samen met Sinterklaas

Dokkum – Op zaterdag 18 november is de Sint met zijn Pieten de historische stad Dokkum binnengevaren. Na een fantastische middag met prachtige acts en veel publiek is de goedheiligman naar het Sinterklaashuis gegaan, waar hij tot 5 december logeert.

Op maandagochtend 20 november mochten veertig kinderen van een basisschool uit Dokkum de Sint zachtjes wakker zingen. Nadat hij zich had aangekleed, was het tijd voor een gezamenlijk ontbijt. Ook aten er twee pieten gezellig een broodje mee. De kinderen konden daarna de Sint een handje geven en vragen stellen. Na het ontbijt gingen de kinderen een Fries Sinterklaasliedje zingen en vonden ze dat de Sint wel wat beweging kon gebruiken. Hoog tijd dus voor wat ochtendgymnastiek. Na een gezellige ochtend werden de kinderen uitgezwaaid. De kinderen vonden het erg leuk!

Sinterklaas logeert in het Sinterklaashuis op de Dijk 4-6 in Dokkum van 18 november tot 5 december. In deze periode komen basisscholen bij de Sint op bezoek. Ook voor andere kinderen is het Sinterklaashuis geopend op werkdagen van 15.00-20.00 uur en op zaterdag van 12.00-20.00 uur. Je kan dan spelen en kleuren en natuurlijk de Sint zijn slaapkamer bewonderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img