Opening expositie Petra Duursma tijdens nieuwjaarsreceptie

Kollumerland – Op dinsdag 2 januari 2018, ’s avonds om acht uur (inloop vanaf half acht), wordt in het gemeentehuis in Kollum voor alle inwoners en verdere belangstellenden de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Kollumerland c.a. gehouden. Tijdens de receptie vindt door burgemeester Bearn Bilker de opening plaats van de expositie die is ingericht door Petra Duursma uit Munnekezijl.

Nieuwjaarsreceptie

Petra Duursma-Kooistra noemt haarzelf ‘vrijetijdskunstenaar’. Ze is in 1972 geboren in Oldekerk in het Groningse Westerkwartier. Vanaf 2012 woont ze in Munnekezijl. Tekenen speelt al van kinds af aan een grote rol in haar leven. Ze koos tekenen dan ook als examenvak op de MAVO. Na het Voortgezet Onderwijs moest ze een beslissing nemen voor het volgen van een vervolgstudie. Kon ze van het beroep ‘kunstenaar’ leven? Ze dacht op dat moment dat een carrière als kunstenaar nog niet voor haar was weggelegd. Ze koos daarom voor een vak waar ook veel creativiteit bij nodig is: een carrière als hairstylist.  Aspecten zoals goed waarnemen, creativiteit en de grenzen willen verleggen spelen ook hierin een belangrijke rol.

Tekenen en schilderen

In haar vrije tijd ontwikkelde zij zich verder met het tekenen en schilderen. Een zoektocht naar techniek en uitstraling blijft een uitdaging. De onderwerpen van haar kunstwerken tot nu toe zijn landschappen, dieren en portretten. Ze maakt gebruik van diverse middelen. Op papier zijn dat houtskool, potlood, kleurpotlood, pastelkrijt en aquarel. Op canvas acrylverf en papiersnippers. De expositie toont haar doorgelopen ontwikkelingsgang.

Trots op vele kunstenaars

De gemeente Kollumerland c.a. heeft vele goede kunstenaars en daar zijn we trots op. Om daar uiting aan te geven wordt het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor exposities. Het is traditie dat tijdens de nieuwjaarsreceptie een nieuwe expositie wordt geopend. Dit jaar is Petra Duursma gevraagd een deel van haar werk te laten zien.

Expositie bezichtigen?

De expositie is te bezichtigen vanaf 3 januari tot en met 16 februari 2018, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar u kunt wel de expositie bezichtigen op maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Mede namens de kunstenaar bent u van harte uitgenodigd bij de nieuwjaarsreceptie en de opening van de expositie aanwezig te zijn.

Graag tot ziens op 2 januari 2018, ’s avonds om 20:00 uur in het gemeentehuis in Kollum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img