25.1 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Ouder en kind sporten in week van de opvoeding

Tytsjerksteradiel – Ruim 200 basisschoolleerlingen (groep 5 tot en met groep 8) en 100 ouders uit Oenkerk en Giekerk hebben afgelopen woensdag hun sportkleding aangetrokken. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft namelijk, in het kader van de week van de opvoeding, ouder en kind sporten georganiseerd in de sporthal in Oenkerk. Wethouder Ellen Bruins Slot heeft het evenement geopend. Dat deed zij door samen met leerlingen te frisbeeën. 

Spelparcours voor ouder en kind

De ouders en kinderen hebben zich in het zweet gewerkt, want ze moesten 14 spelonderdelen bij langs. Had je geen ouder mee? Dan mocht je het parcours met een klasgenootje doen. Dit parcours bestond onder andere uit een hockeywedstrijdje, frisbeeën, klimmen en de schildpaddenrace.

ouder en kind
Foto: Sporten met ouders en kind – © gemeente Achtkarspelen

Social media

Ook was er aandacht voor hoe je nu om hoort te gaan met Social Media. Wat is wel gebruikelijk en wat kun je beter niet doen? Om dit de kinderen en de ouders uit te leggen hebben de GGD en het Jeugdteam een pittenzak quiz gehouden. De ouders en de kinderen moesten dan een pittenzak naar het juiste antwoord gooien.

ouder en kind
Foto: Sporten met ouders en kind – © gemeente Achtkarspelen

Gezondheid

In totaal hebben de ouders en de kinderen bijna anderhalf uur gesport. Er was dan ook voldoende water om te drinken. Ouders en kinderen kregen informatie over hoe belangrijk het is dat je goed water drinkt en dat je minder suiker binnen krijgt. Daarnaast kreeg iedereen een boekje over gezond eten en drinken mee. Daarin stonden leuke puzzels en raadsels, maar ook recepten en belangrijke informatie.

Bron: gemeente Achtkarspelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio