15 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Reconstructie De Singel Harkema gestart

Deze week is aannemer KWS Infra gestart met de reconstructie van De Singel, Dwerssingel, Fiifhuzen en Homear te Harkema. De riolering wordt grotendeels vervangen en toekomstbestendig gemaakt en het asfalt maakt plaats voor klinkerbestrating.

Wethouder Max de Haan gaf het startsein voor de werkzaamheden. Hij is blij met het beoogde resultaat voor de straten in Harkema: “It doarp knapt der tige fan op en it komt de feiligens fan ús ynwenners en it oare ferkear te’n goede. Der is een soad oandacht west foar de útfiering fan de plannen. Sa binne der bygelyks ynspraakmooglikheden west foar de buert en wurdt der in foarljochting oer de wurksumheden en feiligens jûn op basisskoalle it Holdersnêst.”

Reconstructie


In samenwerking met Plaatselijk Belang en aanwonenden is er de afgelopen tijd een ontwerp voor de wegreconstructie opgesteld. Naast de riolering en de bestrating is er in het ontwerp aandacht voor de veiligheid voor voetgangers in de vorm van trottoirs. Ook worden er veilige kruispunten, snelheid remmende maatregelen en een eenduidig straatbeeld gecreëerd.

De werkzaamheden starten op de Homear en worden gefaseerd uitgevoerd tot eind mei 2022. Het kruispunt ter hoogte van De Singel, Homear en Nijkamp wordt in de herfstvakantie aangepakt. Zo ondervindt het schoolgaande verkeer zo weinig mogelijk hinder van de werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio