14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Schoolkinderen houden snelheidscontrole in Harkema

Harkema – Schoolkinderen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool ’t Holdersnest in Harkema hebben een verkeerscontrole uitgevoerd op de Reitsmastrjitte. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Achtkarspelen is deze handhavingscontrole opgezet om aan het begin van het schooljaar gelijk aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid zoals ook wordt gedaan met de spandoeken ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

Te hard rijden tegengaan in belang kinderen

De gemeente heeft deze actie georganiseerd omdat er meldingen zijn over te hard rijden op de Reitsmastrjitte. Deze weg is een belangrijke ontsluitingsweg van het dorp waar inwoners met hoge snelheid langs rijden. De schoolkinderen zijn na de herinrichting van de schoolzone meer bezig met verkeersveiligheid en deze actie sluit hier mooi op aan. ‘Het is een kwetsbare doelgroep in het verkeer’ zegt wethouder Max de Haan. ‘Daarom is het belangrijk dat de kinderen tijdens de basisschoolperiode voldoende kennis en vaardigheden op doen om zelfstandig en veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Andere weggebruikers moeten hiermee rekening houden door de snelheid aan te passen.’

Schoolkinderen aan de slag met ‘op voeten en fietsen’

De schoolkinderen van ’t Holdersnest doen ook mee aan het project ‘op voeten en fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland. Doel van dit project is de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren. Kinderen en hun ouders worden gestimuleerd om lopend of fietsend naar school te komen. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Zij leren zelfstandig naar school of sport te gaan en beweging is altijd goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio