21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Start sloop sporthal De Trimmer Dokkum

Dokkum Vanaf maandag 10 januari 2022 start Van der Wal Sloopwerken uit Joure met de sloop van de voormalige sporthal De Trimmer in Dokkum. In de laatste paar maanden van 2021 zijn al voorbereidende werkzaamheden verricht. De sloop gebeurt in twee fasen.

Er is voor gekozen om de sloop in twee fasen te doen

Reden hiervoor is om bestaande (kantine)faciliteiten voor beide sportverenigingen zo lang als mogelijk beschikbaar te houden. Dat is zowel voor de sportbeleving als ook de daarmee samenhangende inkomsten nodig én gewenst. De sloop maakt de weg vrij voor de gebiedsontwikkeling van het Harddraverspark met hoogwaardige recreatieve ontwikkeling, kunst en sportconcentratie in een deel van het park.

In november en december 2021 is al gestart met de voorbereidende werkzaamheden

Er zijn openingen gemaakt in de houten constructies rond De Trimmer. Er zijn werkzaamheden uitgevoerd zodat de kantine gescheiden is qua installaties van de Trimmer.

Fase 1 van de sloop start op 10 januari 2022

De gemeente heeft de sloop gegund aan Van der Wal Sloopwerken uit Joure. Dit bedrijf zet op de maandag na de kerstvakantie uiteen met het slopen van De Trimmer.

Fase 2 van de sloop voorziet in de sloop van de oude sportkantine van VV Dokkum

Naast de sportkantine worden, in een later stadium, ook nog een aantal kleinere gebouwen gesloopt. Deze gefaseerde werkwijze is met de besturen van de beide verenigingen VV Dokkum en KV Oostergo afgesproken. De wens was om nog gebruik te kunnen maken van de oude sportkantine, totdat de nieuwbouw klaar is.

Nieuwbouw kan mogelijk starten in de tweede helft van 2022

De afgelopen maanden hebben VV Dokkum en KV Oostergo hard gewerkt aan een schetsontwerp voor de nieuwbouw. Inmiddels is er concreet zicht op een positief welstandsadvies van Hûs en Hiem. De beide verenigingen proberen in de eerste helft van 2022 de financiering rond te krijgen. Naast de projectsubsidie van de gemeente vraagt het nog een behoorlijke investering van de beide verenigingen. Ze gaan de komende tijd volop aan de slag met aanvullende fondsverwerving. Lukt dit, dan zou in de tweede helft van 2022 gestart kunnen worden met nieuwbouw. In de eerste helft van 2023 kan dan de sloop van de oude sportkantine zijn beslag krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio