Terugplaatsen eerste knotlinde in Balk

Balk – Groot nieuws: na een jaar van afwezigheid heeft Balk vandaag zijn eerste knotlinde teruggekregen! Dinsdagochtend 2 maart om 8.30 uur kwam de vrachtauto met de eerste boom aangereden. Wethouder Irona Groeneveld en directeur Piet Heslinga van Jansma Drachten (opdrachtnemer kaderenovatie en -vervanging Raadhuisstraat) gaven het startsein voor het plaatsen van de eerste boom door middel van het aansnijden van een taart voor de aanwezige medewerkers.

Knotlindes

Daarna hielpen ze een handje mee met het terugplaatsen van de eerste boom door deze te voorzien van nieuwe grond. Al in februari 2020 zijn de 31 kenmerkende knotlindes aan de Luts in Balk verplaatst naar een tijdelijke locatie aan de Jachthavendijk buiten Balk. Dit was nodig voor de kaderenovatie en vervanging waar Jansma Drachten in oktober 2020 mee is gestart. Inmiddels is een gedeelte van de kaderenovatie afgerond en is het tijd om te starten met het terugplaatsen van de knotlindes.

  • jansma Drachten eerste boom Balk Lutskade luts teruggeplaatst 10 2817 min - Regio Online
  • Jansma Drachten eerste boom Balk lutskade luts teruggeplaatst 3 min - Regio Online
  • jansma Drachten eerste boom Balk Lutskade luts teruggeplaatst 11 2815 min - Regio Online
  • Jansma Drachten eerste boom Balk lutskade luts teruggeplaatst 6 min - Regio Online
  • jansma Drachten eerste boom Balk Lutskade luts teruggeplaatst 8 2821 min - Regio Online

Kademuur

Dit is een belangrijk onderdeel van het project. De knotlindes maken samen met de kademuur deel uit van het beschermd dorpsgezicht en zijn beeldbepalend voor Balk. Er zijn zelf bomen bij van 120 jaar of ouder! Gisteren is gestart met het terugplaatsen van de bomen en aansluitend begint Jansma ook meteen met het aanbrengen van een gedeelte van de definitieve bestrating. Hiermee krijgt de Luts in Balk zijn karakteristieke uitstraling langzaam maar zeker terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img