13 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Wende Sinnema benoemd als nieuwe kinderburgemeester Waadhoeke

Waadhoeke – In de gemeenteraad van 28 oktober is Wende Sinnema uit Minnertsga benoemd als de nieuwe kinderburgemeester. Wende zit in groep 7 van IKC de Twirre en vindt het mooi en eervol om kinderen uit Waadhoeke in deze functie te mogen vertegenwoordigen. Zij had zich goed voorbereid op haar benoeming en was zelfs goed voorbereid op eventuele vragen vanuit de raad.

Kinderburgemeester

Duurzaamheid en recycling van materiaal, zoals plastic is een speerpunt waar zij aandacht aan wil geven. De kinderen ‘erven’ tenslotte de wereld en die moet goed beschermd worden voor toekomstige generaties. In de Franeker Courant volgt nog een interview met Wende om nog beter met haar kennis te maken.

Trots woonden haar ouders en haar twee jongere zusjes haar benoeming bij. “Dit past echt bij Wende, zij houdt ervan om zich in te zetten en kinderen te vertegenwoordigen” aldus haar vader.

Wende Sinnema

Wende is kinderburgemeester voor het schooljaar 2021-2022. Als een organisatie de kinderburgmeester wil uitnodigen of als kinderen haar iets willen meegeven kan dit via het email adres: kinderburgemeester@waadhoeke.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio