8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Wout Gerstel krijgt ‘Draagspeld’ en Stichting Expeditieschip Willem Barentsz de ‘Harlinger Boei’

Harlingen – Afgelopen zaterdag zijn de gemeentelijke draagspeld en Harlinger Boei uitgereikt tijdens een live radio- en tv-uitzending van Omroep Radio Stad Harlingen. De draagspeld is dit jaar voor Wout Gerstel en wordt uitgereikt aan een persoon die zich buitengewoon inzet voor de Harlinger samenleving. De Harlinger Boei is dit jaar voor de Stichting Expeditieschip Willem Barentsz. Deze prijs wordt jaarlijks door het college van b&w van Harlingen uitgereikt aan een persoon of groep die de gemeente Harlingen op positieve wijze via de pers onder de aandacht weet te brengen.

Draagspeld voor Wout Gerstel

Burgemeester Ina Sjerps reikte de draagspeld uit en sprak daarbij de volgende woorden: “U bent één van de oprichters van Omroep Radio Stad Harlingen en zet u uw leven lang al in voor de media in Friesland en Harlingen. U bent uitgever en samensteller van het glossy magazine SEUN. Na een drukkerij en kabelkrant gehad te hebben, begon u in 1996  de eerste commerciële regionale tv- zender GPTV.

Al 51 jaar uitgever gemeentegids

Door de jaren heen zijn vele duizenden tv-onderwerpen over Harlingen gemaakt. Daarnaast was u medeoprichter van ‘Finster op Fryslân’ en bent u al 51 jaar lang uitgever van de Gemeentegids Harlingen. Ook heeft u diverse maatschappelijke functies vervuld. U begon als officier/voorganger bij het Leger des Heils en was daar ook heilsoldaat en deed veel vrijwilligerswerk. Tevens was u voorzitter van de Harlinger Ondernemers Vereniging en medeoprichter van Stichting Harlingen Promotion en oprichter/bestuurslid van de Handel en Industriegroep.

Harlinger Visserijdagen

Ook was u bestuurslid van onze prachtige Harlinger Visserijdagen. Na de renovatie van Trebol exploiteerde Gerstel Media Producties het theater. En u deed nog een heleboel dingen meer. Voor Harlingen bent u op sociaal en mediagebied van grote betekenis. U bracht en brengt Harlingen goed en positief in beeld, op uw eigen manier en soms met een kritische blik”. De Draagspeld lijkt dan ook meer dan verdient door Wout Gerstel. Op de foto ziet u Wout met draagspeld en oorkonde, naast zijn vrouw Eef staan.

Harlinger Boei voor Expeditieschip Willem Barentsz

Wethouder Paul Schoute was verhinderd om de prijs uit te reiken en daarom reikte de burgemeester de prijs uit. Voorzitter Paul Meijeraan nam de prijs namens alle vrijwilligers en bemanning in ontvangst. Wethouder Paul Schoute had daarbij de volgende boodschap. “U bent als persoon maar ook als stichting niet alleen sympathiek en bescheiden maar ook volhardend. Want ondanks de tegenslag van de corona-pandemie de laatste jaren, heeft de “Witte Swaen” na 11 jaar ingespannen werk onlangs met  succes haar eerste proefvaart kunnen maken.

Paul Meijeraan ontvangt Harlinger Boei van burgemeester Ina Sjerps
Paul Meijeraan ontvangt Harlinger Boei van burgemeester Ina Sjerps – Foto: gemeente Harlingen

Harlingen op de kaart gezet

In alle tussenliggende jaren wist u Harlingen op de kaart te zetten. Onvergetelijk daarbij was natuurlijk het grote feest van de doop in 2018 door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en de daarop volgende te water lating. En dat dankzij de ruimhartige steun van de vele sponsoren, zowel van de gemeentelijke en provinciale overheid, het bedrijfsleven en de vele enthousiaste bezoekers. Het is niet teveel gezegd, dat u en de stichting hebben bijgedragen aan de promotie van onze stad, in het bijzonder het maritieme karakter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio