Campings op Goeree-Overflakkee gesloten

Goeree-Overflakkee – In de regio Rotterdam-Rijnmond, dus ook in de gemeente Goeree-Overflakkee, worden de campings gesloten om recreatief gebruik tegen te gaan. Dit heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gisteren besloten. Vanwege het risico op onderlinge besmetting is besloten om toeristisch kamperen niet meer toe te staan. Het gaat hierbij om kampeerplaatsen, camperplaatsen en seizoensplaatsen. Voor jachthavens geldt dat deze niet meer toegankelijk zijn voor passanten, maar wel voor vaste ligplaatshouders.

Per direct

Deze regels gaan per direct in, maar om de verschillende partijen de tijd te geven om ze toe te passen, zal er binnen de gemeente Goeree-Overflakkee voor maandag 30 maart 12:00 uur geen handhaving plaatsvinden. De maatregelen gelden in principe tot en met 6 april, maar met mogelijke verlenging.

Uitzondering

Als er sprake is van permanente bewoning of bewoning door arbeidsmigranten wordt er een uitzondering gemaakt, om te voorkomen dat mensen op straat komen te staan. Het gebruik van jaarplaatsen en andere vormen van recreatief nachtverblijf is niet verboden, maar iedereen wordt wel met klem verzocht om thuis te blijven en deze niet te gebruiken.

Gemeenschappelijk sanitair 

Het openhouden van gemeenschappelijk sanitair is vanwege de hygiënemaatregelen niet meer toegestaan, deze dienen te worden gesloten. Dit geldt voor campings en jachthavens, maar ook voor vakantieparken, parken, stranden en natuurgebieden.

Gezondheid hoogste prioriteit

Burgemeester Ada Grootenboer: “Om de continuïteit van de zorg niet in gevaar te brengen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond dit besluit genomen. Het geeft meer duidelijkheid aan de campinghouders en bezoekers van ons eiland. Ik begrijp ook dat dit besluit grote impact heeft, zowel op campingeigenaren als op de mensen die hun vakantie wilden vieren op ons eiland. Maar deze maatregel is écht nodig. Daarnaast blijf ik mensen oproepen om nu niet naar ons eiland te komen. De gezondheid van onze inwoners en de mensen die ons eiland wilden bezoeken heeft de hoogste prioriteit. Daar hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img