20.7 C
De Bilt

Gratis surfclinic voor deelnemers GO4Water

Goeree-Overflakkee – Op Goeree-Overflakkee maakten basisschoolleerlingen de afgelopen jaren kennis met verschillende watersporten via het programma GO4Water. De gemeente Goeree-Overflakkee stimuleert kinderen via dit programma om meer te watersporten en te bewegen. Op woensdag 10 oktober vindt er voor de deelnemers een gratis surfclinic plaats. Kinderen kunnen zich hier voor aanmelden.

Verschillende watersporten

De kinderen beoefenden tijdens het programma verschillende watersporten, zoals windsurfen, golfsurfen, SUP’en, kajakken, bodyboarden, skimboarden, slacklinen, longboarden en powerkiten op verschillende locaties aan de Brouwersdam. Dit is mogelijk dankzij de unieke ligging aan de Noordzee en de Grevelingen. Vanwege de weersomstandigheden is dit de ideale uitvalsbasis voor surfers wereldwijd. Bovendien wordt de Brouwersdam door deze unieke omstandigheden geroemd door nationale en internationale surfers en gezien als dé watersportbestemming van Nederland.

Windsurfclinic tijdens Dam-X Event

Op woensdag 10 oktober 2018 organiseert Zeil-& Surfcentrum Brouwersdam in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee een middag waarbij de deelnemers van GO4Water een gratis windsurfclinic op het Grevelingenmeer krijgen. Dit is tijdens het DAM-X event waar het Europees Kampioenschap freestyle windsurfen plaatsvindt. Kinderen kunnen er dus meteen hun idolen ontmoeten! Kinderen die niet meer van het water af zijn te krijgen, zijn van harte welkom. Op deze dag wordt namelijk windsurftalent gescout, en wie weet worden er deelnemers aan de clinic uitgenodigd voor het talent scouting vervolgtraject!

Zeil-& Surfcentrum Brouwersdam

Deze middag wordt georganiseerd tijdens DAM-X bij Zeil-& Surfcentrum Brouwersdam (Ossenhoek 1, Ouddorp). Dit watersportcentrum is uniek in Nederland. Hier krijgen jonge talenten, ook wel rookies genoemd in de surfwereld, de kans om door te groeien tot professioneel windsurfer.
Aanmelden
De gratis surfclinic is op woensdag 10 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Deelnemers kunnen zich vóór vrijdag 5 oktober aanmelden via e-mailadres: info@dam-x.com. Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio