14.1 C
De Bilt

Naturalisatie twee inwoners Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee – Twee inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee ontvingen op maandag 8 april 2019 het Bewijs van Nederlanderschap nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verwelkomde de inwoners en hun familieleden in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie maakten de aanwezigen kennis. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de twee inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

Naturalisatieceremonie

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden

Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Twee nieuwe Nederlanders

De twee nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Groot-Brittannië. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de twee inwoners het Bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen denieuwe landgenoten een Nederlandse vlag voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio