12.3 C
De Bilt

Nieuwstraat in Middelharnis blijft langer autovrij

Middelharnis – Op 23 oktober 2018 besloot het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee om de Nieuwstraat in Middelharnis voor een langere periode autovrij te houden. De redenen hiervoor zijn de positieve reacties uit de evaluatie, het verzoek vanuit de samenleving om de pilot te verlengen en het nadere onderzoek dat gaat plaatsvinden rondom verkeer in het centrumgebied Middelharnis/Sommelsdijk.

Proef autovrij verlengd

Met het collegebesluit is de eerder ingezette proef voor een autovrije Nieuwstraat verlengd.
In april 2018 besloot het college om de Nieuwstraat in Middelharnis tijdens het seizoen bij
wijze van proef autovrij te maken. Uit evaluatie is gebleken dat de afsluiting van de Nieuwstraat als positief is ervaren door zowel ondernemers, bezoekers als inwoners.
Daarnaast zorgde de afsluiting voor een veiligere verkeerssituatie.

Verkeerscirculatieplan

Omdat momenteel de uitwerking van verkeerscirculatieplan Middelharnis plaatsvindt, waarin ook het centrum van Middelharnis/Sommelsdijk is opgenomen, heeft het college besloten om de proef te verlengen totdat een nader onderzoek heeft plaatsgevonden. De verwachting is dat het onderzoek in de zomer van 2019 gereed is. Hieruit moet blijken of de afsluiting een structurele oplossing is of niet.

Meedenken over verkeersinrichting centrum

In het onderzoek wordt onder andere gekeken naar een goede inrichting van het
centrumgebied Middelharnis/Sommelsdijk op het gebied van verkeer. Om tot een goede en
gedragen inrichting te komen, wil de gemeente graag de meningen en ideeën van inwoners
meenemen. Wilt u meedenken over de verkeersinrichting van het centrum van Middelharnis/Sommelsdijk, dan kunt u zich aanmelden voor een klankbordgroep via
info@goeree-overflakkee.nl, onder vermelding van ‘klankbordgroep centrum
Middelharnis/Sommelsdijk’.

Gebiedsontwikkeling Middelharnis

Het autovrij maken van de Nieuwstraat komt voort uit de gebiedsontwikkeling Middelharnis. In deze gebiedsontwikkeling staat het verhogen van de leefbaarheid van het dorp en het aantrekkelijker maken van Middelharnis voor inwoners en bezoekers centraal. De afsluiting van de Nieuwstraat sluit hier goed op aan. Er ontstaat een doorlopend autovrij gebied van de Haven tot aan D’n Diek, waardoor de beleving van het gebied wordt  verbeterd. Er is meer aandacht voor de voetganger en de fietser en het biedt meer ruimte voor gezellige terrassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio