14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Sportprogramma GO4Water laat leerlingen kennismaken met strand- en watersporten

Afgelopen mei en juni namen maar liefst 879 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen op Goeree-Overflakkee deel aan het project GO4Water. GO4Water, dat sinds 2015 door het Sportteam van gemeente Goeree-Overflakkee wordt georganiseerd, biedt bovenbouwleerlingen de kans om kennis te maken met diverse strand- en watersporten. Het programma heeft als doel om kinderen te stimuleren om meer te (water)sporten en te bewegen.

Bezoek van sportwethouder Eikenduijn

Op vrijdag 23 juni kreeg sportwethouder Jaap Willem Eikenduijn de gelegenheid om het project van dichtbij te ervaren. Hij was te gast bij ‘Watervolk’ en mocht de kinderen van openbare basisschool Roxenisse uit Melissant aan het werk zien. De kinderen waren druk bezig met ‘wingfoilen’, snorkelen en suppen (stand-up-paddling).

Uitbreiding naar voortgezet onderwijs

Maandag 26 juni namen leerlingen van het voortgezet onderwijs van Connect voor het eerst deel aan GO4Water. Connect is een onderwijsvoorziening voor leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften. Op het Noordzeestrand van Het Flauwe Werk in Ouddorp beleefden 32 leerlingen een geweldige dag vol golfsurfen, ‘Expeditie Robinson’ en beachvolleybal.

GO4Water-activiteiten in juli en augustus

Voor 40 leerlingen van GO4Water biedt de zomervakantie een mooie gelegenheid om deel te nemen aan de ‘GO Summer Surf’. Dit vervolgtraject geeft deelnemers de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd tarief basis- en verdiepingscursussen golf-, kite-, windsurfen of wingfoilen te volgen bij de hieronder genoemde partners. Een unieke kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Jeroen van Surfschool Surfkaravaan geeft uitleg over het surfboard. Marit (in de rolstoel) heeft ook deelgenomen aan deze surfles
Jeroen van Surfschool Surfkaravaan geeft uitleg over het surfboard. Marit (in de rolstoel) heeft ook deelgenomen aan deze surfles – Foto: gemeente Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 18 augustus starten de sportklassen van de CSG Prins Maurits hun nieuwe schooljaar ook sportief op het water tijdens de startweken. Die week daarna

is het de beurt aan de pro-klassen van de Prins Maurits. Zij gaan aan de slag met zo’n 100 leerlingen.

Aanbieders en nieuwe activiteiten

Het GO4Water-programma heeft zich uitgebreid met nieuwe activiteiten en partners. 5 aanbieders, waaronder Surfschool Surfkaravaan, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, Beware Beach, Natural High en sinds 2022 ook Watervolk, bieden nu in totaal 15 verschillende activiteiten aan. Nieuwe toevoegingen zijn stuntsteppen en surfskaten op de pumptrack in Ouddorp, evenals de opkomende sport ‘wingfoilen’.

Waterjump
Leerlingen van School met de Bijbel Koningin Beatrix uit Ouddorp in actie op de waterjump bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam – Foto: gemeente Goeree-Overflakkee

Wingfoilen is een innovatieve vorm van surfen, waarbij een soort vlieger (de ‘wing’) wordt gebruikt om op een surfplank voort te bewegen. Deze activiteit geeft deelnemers het gevoel van zweven boven het wateroppervlak dankzij een hydrofoil-constructie onder de plank. Speciaal voor foilers is er een zone gecreëerd aan de Noordzeekant van de Brouwersdam, waar zowel kite- als wingfoilen veelvuldig wordt beoefend.

Meer informatie over GO4Water

Voor meer informatie over GO4Water kunt u contact opnemen met Jonne Bergsma van het Sportteam GO via telefoonnummer 14 0187 of per e-mail via j.bergsma@goeree-overflakkee.nl. Het Sportteam GO staat klaar om alle vragen te beantwoorden en verdere informatie te verstrekken over dit sportprogramma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio