23.7 C
De Bilt

Samenspeelplek kinderboerderij De Mikkelhorst geopend

De speeltuin bij de kinderboerderij van zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren heeft sinds kort een samenspeelplek. Een aantal speeltoestellen zijn opgeknapt of vervangen, zodat deze ook toegankelijker zijn voor kinderen met een beperking. Op 1 juni, tijdens de landelijke Open Dag voor zorgboerderijen, heeft wethouder Inge Jongman samen met loco-kinderburgemeester Ise de speeltuin officieel geopend.

Wethouder Jongman: “Samenspelen is belangrijk, daarom zetten we als gemeente in op het realiseren van samenspeelplekken. Kinderen met een beperking kunnen vaak in een standaard speeltuin niet meespelen, omdat de ondergrond of de speeltoestellen letterlijk drempels vormen. In samenspeelplekken kunnen ze dat wel”.

Samenspeelplek

In 2022 heeft de gemeente Groningen zich aangesloten bij het landelijke Samenspeelnetwerk en een Samenspeelbelofte ondertekend. Hiermee belooft de gemeente in drie jaar tijd drie samenspeelplekken te realiseren. Daarnaast zal er bij vervanging van toestellen of bij de aanleg van een nieuwe speelplek worden gekeken of alle kinderen, met of zonder beperking, daar samen kunnen spelen. Soms zijn kleine aanpassingen voldoende, zoals de toegangspaden te verharden. Kinderen in een rolstoel kunnen hierdoor gemakkelijk bij een speeltoestel komen.

Het is de bedoeling dat de gemeente in de loop van dit jaar op het terrein naast De Mikkelhorst ook een nieuwe sport- en beweegplek aanlegt. Hierdoor kunnen jong en oud naast elkaar spelen, sporten en bewegen.

Loco-kinderburgemeester Ise: “Fantastisch dat deze speelplaats gemaakt is, want alle kinderen hebben het recht om buiten te spelen, met of zonder beperking.”

Zonnedoeken

De speeltuin bij de kinderboerderij van De Mikkelhorst ligt op het zuiden en bij zonnige dagen is het lastig om een schaduwplek te vinden. Om kinderen tegen de felle zon te beschermen, schenkt de gemeente De Mikkelhorst twee zonnedoeken. Samenspelen is belangrijk, maar bescherming tegen de zon ook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio