Stimuleringsprijs Gastvrij: De Klashorst lanceert Uitleefboek

Hardenberg – Met de stimuleringsprijs van het platform Gastvrij Hardenberg maakte De Klashorst een boek voor avonturiers. De initiatiefnemers werkten met veel enthousiasme aan dit ‘Uitleefboek’. Net voor de zomervakantie is de lancering. Het boekje geeft voor bezoekers, maar ook zeker inwoners mooie tips om de natuur optimaal te beleven. 

Uitleefboek

Beleven en doen, daar is het prachtige Vecht- en Reestdal 100% geschikt voor. Op basis van mooie wandelroutes en bijzondere locaties zit dit boekje boordevol informatie, lessen en natuuropdrachten voor echte avonturiers. Het idee voor een Uitleefboek in het Vechtdal kwam van Natuurkampeerterrein de Klashorst en won daarmee de eerste Stimuleringsprijs van het platform Gastvrij Hardenberg. Samen met Natuuractiviteitencentrum de Koppel, Staatsbosbeheer en Stichting Das & Vecht is er hard gewerkt aan dit creatieve Uitleefboek.

68 pagina’s natuurbeleving

De liefde van Herma en Martin (van Natuurkampeerterrein de Klashorst) voor de natuur, de mens en het leven zelf, vind je in alles terug op hun bedrijf. Deze liefde én de ervaringen van de bushcrafters hebben ze ook in dit maar liefst 68 pagina’s tellende boekje gestopt. “Op een verrassende manier leer je de omgeving kennen”, aldus Martin. “In het bos, langs de Vecht, op de Oldemeijer en bij groene partijen. In ieder geval allemaal in het Vechtdal. Vooral voor kinderen levert Bushcraft een mooie natuurbeleving, oude kennis en vaardigheden op. De bijbehorende rugzak maakt het avontuur compleet.” Meer weten kijk op www.deklashorst.nl/uitleefboek

Gastheerschap

Vanaf vandaag is het boekje officieel beschikbaar. Op de zandverstuiving van de Rheezerbelten werd het eerst exemplaar in ontvangst genomen door wethouder Alwin te Rietstap. “Als voorzitter van het platform Gastvrij Hardenberg, vind ik het mooi dat de stimuleringsprijs zo’n goede impuls geeft. De inhoud van het boek is al indrukwekkend, maar ook de samenwerking en het enthousiasme van dit uitleefboekje, spat ervan af. Dit boek stimuleert om eropuit te gaan in de natuur, om te bewegen en om bovenal te genieten van de regio. Dát is waarvoor deze stimuleringsregeling is bedoeld. Het draagt bij aan goed gastheerschap en stimuleert de vrijetijdseconomie van de gemeente Hardenberg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img