Zwembad gesloten vanwege onderhoud aan plafond

Dedemsvaart – Van maandag 9 april tot en met zondag 15 april is zwembad ‘De Kiefer’ in Dedemsvaart gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het plafond. Alle gebruikers van het bad kunnen gedurende deze week zwemmen in het bad in Ommen en Hardenberg. Vanaf maandag 16 april is het bad weer geopend.

Akoestiek

In januari is het volledige plafond van het zwembad verwijderd, waardoor de akoestiek in het bad niet optimaal is voor zwemmers en personeel. Om het geluid in het overdekte bad te dempen wordt in een week tijd een tijdelijke plafondconstructie aangebracht. Dit moet de akoestiek in het bad verbeteren. Komende zomer wordt een compleet nieuw plafond aangebracht in het binnenbad tijdens de reguliere zomervakantiesluiting.

Vallende plafondplaten

In december 2017 viel een serie plafondplaten naar beneden. Uit onafhankelijk extern onderzoek bleek dat er in het schuine plafondsysteem boven het bad teveel speling zat tussen de houtwolcementpanelen en de stalen profielen waarin deze platen liggen. Daarop is toen het besluit genomen om de hele plafondconstructie, die twintig jaar geleden is aangebracht, te verwijderen.

Nieuw plafond

Doordat de plafondconstructie nu ontbreekt, heeft het geluid in het binnenbad vrij spel waardoor het geluid weergalmt tegen dak van het bad. Tijdens zwemlessen en tijdens zwemtrainingen kunnen zwemmers daardoor nauwelijks de aanwijzingen van trainers en coaches langs de kant horen. Door een tijdelijke oplossing aan te brengen, kan het geluidsniveau de komende maanden verbeterd worden. Na het aanbrengen van het compleet nieuwe plafond komende zomer, zal de akoestiek weer optimaal zijn.

Zwembaden in Ommen en Hardenberg

Gedurende de week van 9 tot 15 april dat ‘De Kiefer’ tijdelijk gesloten is, kunnen
abonnementhouders met hun abonnement ook zwemmen in zwembad ‘De Carrousel’ in Ommen en zwembad ‘De Slag’ in Hardenberg. Ook andere zwemmers en leden van zwemvereniging ‘Dedemsvaart AC’ kunnen in deze baden terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio